37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Astra Giurgiu „a aruncat prosopul”, Muscelul Câmpulung Elite, „lanterna roşie”

Retrogradată, la finalul sezonului trecut, în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării, fosta campioană a României, Astra Giurgiu, n-a rezistat decât șapte etape în actuala ediție de campionat, într-o grupă din care face parte și echipa Muscelul Câmpulung Elite. Problemele financiare și sancțiunile dictate de FIFA i-au determinat pe giurgiuveni să se retragă din competiție. În aceste condiții, echipa musceleană a devenit „lanterna roșie” a grupei a 4-a.

Conducătorii clubului de la malul Dunării consideră că sancțiunea dictată de FIFA, aceea de a le interzice să înregimenteze jucători, este una nedreaptă, împiedicându-i să formeze un lot competitiv, motiv pentru care au fost nevoiți să se retragă din campionat.

„Având în vedere faptul că FIFA ne-a impus sancțiunea interdicției de a înregistra jucători, clubul a ajuns în situația de a nu-și putea constitui lotul. Ne aflăm în situația ingrată de a nu putea ieși din acest impas, deși nu datorăm sumele reclamate. Nu putem scăpa de sancțiunea impusă abuziv de FIFA și suntem în situația de a nu avea un lot complet de jucători. În acest condiții, ne vedem nevoiți să solicităm retragerea din Campionatul Național Liga a 3-a”, se precizează în cererea formulată de Astra Giurgiu, potrivit ProSport.

În anul 2016, cu Marius Șumudică pe banca tehnică, Astra Giurgiu a câștigat singurul titlu național din istoria clubului. După această performanță clubul a intrat pe o pantă descendentă, ajungând ca la finalul sezonului 2021/2022 să retrogradeze în Liga a 3-a. Coșmarul a continuat și la acest nivel, giurgiuvenii nereușind, în opt etape disputate, să-și treacă în cont măcar o victorie, înregistrând umilințe pe linie. Mai mult decât atât, Astra n-a reușit să marcheze niciun gol, având un golaveraj dezastruos: 0-66! În ultima etapă, în partida cu FC Pucioasa, fotbaliștii din Giurgiu au pierdut cu 12-0, ănsă meciul nu s-a terminat pe teren, fiind oprit în repriza a doua după ce mai mulți titulari au acuzat probleme medicale, iar încă un jucător s-a prăbușit pe gazon după alte câteva minute.

Liga 3, Seria 4 – Rezultatele etapei a 9-a
Unirea Bascov – SC Popeşti Leordeni 0-1
Dinamo Bucureşti – FC Pucioasa 2-3
CS Tunari – Muscelul Câmpulung Elite 1-0
Flacăra Moreni – Real Bradu 0-1
N.MANOLE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!