23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

ZIUA ARMATEI – „Ostaşii noştri, eroii noştri”

În toate evenimentele importante din istoria modernă și contemporană a țării noastre, Armata Română a avut un rol fundamental. Prin jertfele dorobanților ne-am câștigat independența pe câmpul de luptă, cu sângele vărsat de ostașii români pe fronturile Primului Război Mondial am trasat granițele României Mari, cu avântul flăcăilor români am eliberat Careiul, ultima localitate românească aflată sub ocupație străină și prin sacrificiul militarilor ei, Armata Română apără în continuare interesele statului român în teatrele de operații ale Alianței Nord-Atlantice. Faptele de arme ale acestor eroi și sacrificiul lor au modelat istoria națională și au păstrat vie flacăra patriotismului în mentalul generațiilor de români, care și-au pierdut în război un tată, un soț, un iubit, un frate, un văr sau un cumnat.

Ca un semn de recunoștință pentru toți ostașii români, cu ocazia celebrării Zilei ArmateiBatalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” în colaborare cu Muzeul Municipal Câmpulung, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Câmpulung, organizează în data de 25 octombrie 2022, începând cu ora 11.30, la Ansamblul Monumental Mateiaș, evenimentul „Ostașii noștri, eroii noștri”.

Vor avea loc ceremonii militare și religioase de comemorare și cinstire a eroilor români căzuți pe câmpul de onoare, la care vor lua parte vânătorii de munte ai Batalionului, dar și trupe de reconstituire a istoriei Primului Război Mondial din Detașamentul Mateiaș.

Totodată, pe terasa de paradă a Mausoleului va fi etalată tehnică de luptă și uniforme militare din prezent și din trecut și va fi vernisată expoziția ”Viața cotidiană în tranșeele Marelui Război”, în cadrul căreia veți descoperi imagini și informații inedite din timpul Primului Război Mondial.

Fiind o zi de sărbătoare și cu gândul de a-i bucura și pe cei mai mici dintre participanți vor fi organizate și jocuri specifice vieții ostășești, iar în spațiul verde înconjurător Mausoleului va exista o tiroliană.

Vă așteptăm pentru a marca împreună şi așa cum se cuvine Ziua Armatei.

Lt. Col. Ionuț-Cosmin TECARU, Comandantul Garnizoanei Câmpulung

Alexandru OPREA, Manager Muzeul Municipal Câmpulung

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!