19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

PSD susține majorarea punctului de pensie și a pensiei minime

Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș, a explicat marți, 18 octombrie 2022: ”PSD susține majorarea punctului de pensie și a pensiei minime cu cel puțin 10% într-o singură tranșă de la 1 ianuarie 2023! Aceasta este decizia politică, iar scenariul cu două tranșe, apărut în presă, nu este viabil. În scurt timp, proiectul de buget va fi prezentat în Coaliția de guvernare, iar decizia va fi clară pentru toată lumea”.

Propunerea PSD, prezentată la finalul lunii august, ca punctul de pensie și pensia minimă să fie majorate cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 a fost fundamentată pe o analiză economică serioasă, din care reiese în mod clar că o astfel de măsură este sustenabilă pentru anul 2023. ”Majorarea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 nu este doar posibilă, ci și absolut necesară, în special pentru protejarea pensionarilor cu venituri mici a căror putere de cumpărare a fost serios afectată de inflația globală și de criza energetică ce se manifestă la nivel european”, a adăugat Remus Mihalcea.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!