23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Pugilista musceleană Claudia Nechita, calificată în sferturile de finală la Campionatul European

În această perioadă, în localitatea Budva, din Muntenegru, este în plină desfăşurare Campionatul European de box feminin, competiţie la care au luat startul şi cinci sportive din România. Două dintre ele s-au calificat în sferturi de finală, două au fost eliminate, iar una a concurat ieri, după încheierea ediţiei. Cele două pugiliste calificate deja în sferturi sunt Loredana Marin şi musceleanca Claudia Nechita, care a început boxul la CS Muscel Câmpulung.

„Claudia Nechita, sportivă care, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a terminat pe locul 6, a învins-o la puncte pe ucraineanca Mariana Basaneţ, scor 5-0, şi o va întâlni în sferturile categoriei 57 kg pe irlandeza Michaela Walsh, marți, 18 octombrie. La categoria 60 kg, Loredana Marin şi-a luat revanşa în faţa germancei Jenin Zeynab Heck, după ce aceasta a învins-o în finala Europenelor Under-22, în martie, la Porec, Croaţia. Acum, Marina a câştigat clar la puncte, scor 5-0, şi va boxa pentru un loc în semifinale împotriva sportivei Donjeta Sadiku, din Kosovo, miercuri, 19 octombrie. Din păcate, vineri, în prima zi a competiției, Lăcrămioara Perijoc, vicecampioană mondială şi campioană europeană en titre la categoria 54 kg, a fost învinsă în primul tur la puncte, scor 1-4, de poloneza Wiktoria Beata Rogalinska. Ieri (n.r. sâmbătă, 15 octombrie), la categoria 52 kg, Alexandra Gheorghe a pierdut în primul tur în faţa irlandezei Carly McNaul, scor 0-5. Mâine (n.r. luni, 17 octombrie) va intra în ring Steluţa Duţă, aceasta o va înfrunta pe ucraineanca Olga Şalimova, în primul tur al categoriei 48 kg. La competiția din Muntenegru sunt înscrise la start 154 de pugiliste din 30 de ţări. Delegaţia României este compusă din cinci sportive Steluţa Duţă (categoria 48 kg / CSA Steaua), Alexandra Gheorghe (categoria 50 kg / CSM Slatina), Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg / CSA Steaua), Claudia Nechita (categoria 57 kg / CSA Steaua) şi Loredana Marin (categoria 60 kg / CSA Steaua), însoţite de antrenorii Adrian şi Mihaela Lăcătuş. Obiectivul delegației tricolore stabilit de Federaţia Română de Box, cucerirea a 1-2 medalii la competiţia continentală.”, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

N. MANOLE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!