27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Elena Lasconi a semnat contractul de finanţare europeană pentru construirea primului centru medico-social

Primul centru medico-social din Câmpulung Muscel a primit finanțarea europeană nerambursabilă, în valoare de 1.280.912 lei. Acesta se dorește a fi ridicat în zona de sud a orașului, în cartierul Pescăreasa, lângă sediul APIA. Proiectul va funcționa în legătură cu un alt proiect, „Dezvoltare locală în zonele urbane marginalizate din Municipiul Câmpulung”, finanțat tot din fonduri europene, prin asociația GAL Câmpulung, în valoare de 11.169.170 lei. Finalizarea construirii centrului medico-social  se preconizează că va fi realizată la finalul anului viitor.

  • Ce implică proiectul medico-social

Prin centrul medico-social, potrivit Elenei Lasconi, se vor asigura: „Accesul la servicii sociale și medicale integrate prin cooptarea de medici și asistenți (medicali și sociali), care vor monitoriza starea de sănătate a populației, în special a persoanelor care suferă de boli cronice, dizabilități. De asemenea, cadrele medicale și asistenții sociali vor asigura și controalele medicale periodice.”. Aceasta a mai adăugat că  vor fi puse la dispoziție trei spații în care se vor putea susține, cu bani europeni, servicii medicale stomatologice, de pediatrie și medicină de familie.

„Asigurăm servicii sociale: informarea și consilierea beneficiarilor și a familiilor acestora privind problematica socială, consiliere juridică și administrativă, intervenții pentru prevenirea și combaterea instituționalizării prelungite, stimularea participării la viața socială, facilitarea și încurajarea legăturilor interumane inclusiv cu propriile familii, organizarea de activități psihologice și culturale”, a specificat şefa Executivului.

  • Cum va arăta centrul medico-social

Centrul medico-social din Câmpulung va fi o construcție modulară, formată din patru zone: două module pentru cabinete medicale, unul pentru sală de așteptare și baie, iar unul pentru cabinet de analize medicale, recepție și sală de cursuri. Ca dimensiuni, vor fi 1.848 metri pătrați construiți, 230 metri pătrați pentru spații verzi și 100 de metri pătrați de alei. În acest spațiu va fi oferită, în mod gratuit, asistență medicală, socio-medicală și socială. În detaliu, este vorba despre medicină primară, stomatologie, psiholog, medici de familie, pentru care au fost accesați 11 milioane de lei din fonduri europene.

„Tot în acest spațiu vor avea sediul și alte două servicii la care țin foarte mult: serviciul mobil de îngrijire la domiciliu și serviciul mobil medical în caz de urgență. Astfel că persoanele vulnerabile, vârstnicii, cei imobilizați la pat vor putea apela la specialiștii noștri pentru o injecție, perfuzie, tratament, sprijin medical și psihologic direct la domiciliu”, a descris aceasta pe scurt activităţile oferite beneficiarilor în cadrul acestei investiţii realizate prin GAL Câmpulung Muscel.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!