21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Performanţe considerabile la maratoanele de alergat, pentru sportivul Darius Arhir

Darius Arhir este un tânăr sportiv al Liceului cu Program Sportiv din Câmpulung, care participă des la maratoanele de alergat, iar rezultatele acestuia sunt deosebite. Darius este antrenat de către profesoara Daniela Păcioianu, cea care a reușit să-i împingă pasiunea de a alerga până la cele mai înalte cote, în urma cărora Darius a obținut victorii însemnate. Unul dintre cele mai importante titluri pe care Darius l-a câștigat este cel de vicecampion național CNS 2022-5000 m, unde a cucerit locul 3 național. În luna septembrie a anului 2022, la Brașov s-a organizat concursul „Brașov Running Festival”, unde Darius a concurat la proba de 5000 m Elite Juniori și a obținut locul 5, cu un PB16:8, iar în luna octombrie 2022, acesta a participat la Bucharest Marathon, ieșind câștigător al categoriei U20.

Rezultat deosebit la Bucharest Marathon
În perioada 8-9 octombrie 2022, la București s-a organizat concursul „Bucharest Marathon”, unde Darius Arhir a participat la proba de 10 km. Acesta a reușit să obțină victoria la categoria U20, iar la clasamentul Open, unde au participat 3.000 de concurenți, Darius Arhir a ieșit în clasamentul top 20, aflându-se pe poziția a 14-a. Timpul obținut de Darius la acest concurs a fost:
– La start: 00:00:02
– La 4.5km: 00:14:51
– La 8.5km: 00:28:54
– La finish: 00:35:32

Este o reușită extraordinară și, după cum a scris acesta pe pagina sa de Facebook, a fost „o cursă frumoasă și, totodată, îmbunătățire la timp față de alte curse de 10 km. Mă bucur pentru rezultat și mă bucur pentru că am reușit să vin în primii top 20. Mulțumesc familiei pentru susținere și antrenoarei mele, Daniela Păcioianu.”, a relatat Darius Arhir pe pagina sa de Facebook.

Darius Arhir este antrenat de către profesoara Daniela Păcioianu, cea care îi este alături la fiecare competiție și îl sprijină pe sportiv de fiecare dată. Într-un scurt interviu pe care ni l-a oferit, Daniela Păcioianu a relatat: „El are foarte des aceste curse, pentru că l-am încurajat să acumuleze. Este singurul care face semifond de la Liceul cu Program Sportiv. În general, semifondul se face în pluton, iar el este puțin dezavantajat și este foarte greu. De multe ori, alerg cu mașina pe lângă el, pentru că trebuie să facă multe curse, dar capătă încredere, iar la orice cursă câștigă experiență și acumulăm. Îi place foarte mult să alerge, iubește alergarea pur și simplu”. Antrenamentul lui Darius are loc de 2 ori pe zi, inclusiv sâmbăta și câteodată duminica, în funcție de competiția la care va participa. Daniela Păcioianu a menționat că: „Practic, putem să folosim alergarea și ca pregătire, și ca mijloc de refacere, depinde la ce intensitate o facem”.
Pentru Darius va urma Campionatul Național pe șosea, la Brașov, pe 13 noiembrie 2022, iar de anul viitor va începe sezonul de sală. Potrivit antrenorului Daniela Păcioianu: „Acum este o perioadă de acumulare, noi nu pregătim aceste concursuri. Toate cursele acestea pe care el le face și pe care le-a făcut nu semnifică o pregătire specifică de concurs. Noi suntem în perioadă de acumulare”.

Sursa foto: Facebook Darius Arhir

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!