23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Moaștele Sfântului Ioanichie cel Nou au fost mutate în noua raclă

În luna septembrie a anului 2022, noua raclă a Sfântului Ioanichie cel Nou de la Muscel a fost sfințită în cadrul unei ceremonii desfășurate la Reședința Patriarhală. Racla conține 45 kg de argint şi ilustrează scene din viața Sfântului, fiind cel mai mare obiect de acest fel construit în Atelierele Patriarhiei. Procesul de execuţie a fost inițiat de către protosinghelul Ieronim Gheorghiță, stareţul Mănăstirii „Negru Vodă”, și a însemnat „o lucrare tainică, discretă a Sfântului”, potrivit spuselor părintelui. Aceasta a fost lucrată de maici de la Mănăstirea Pasărea, sub coordonarea părintelui Arhimandrit Dionisie Constantin. Costurile construirii au fost acoperite de către Mănăstirea „Negru Vodă” și de către buni creștini, care au ales să rămână anonimi.

Moaștele Sfântului Ioanichie au purtat sigiliul Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului”, și au fost mutate, în data de 5 octombrie 2022, în noua raclă. Aceasta este expusă și poate fi vizitată de către credincioși în incinta Bisericii Mari a Mănăstirii „Negru Vodă” din Câmpulung Muscel. Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel are darul de a face minuni pentru cei bolnavi și de a-i vindeca.

Sursa foto: Facebook Mănăstirea „Negru Vodă”

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!