37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Diplome de mulțumire oferite profesorilor Liceului „Dan Barbilian” şi spectacol Centenar

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Liceului Teoretic „Dan Barbilian” s-au acordat diplome de mulțumire, din partea liceului, cadrelor didactice care au fost prezente la festivitate, care au inspirat multe generații de dascăli și care au depus mari eforturi pe parcursul anilor de învățământ  pentru a ajuta elevii în formarea carierelor pe care aceștia au fost îndrumați să le aleagă. Spre finalul festivității s-a desfășurat spectacolul Centenar, unde actuali și foști elevi ai liceului au pășit pe scenă pentru a încânta publicul cu citate din marii filosofi, cu tema educației, dansuri, poezii, cântece și muzică.

  • Diplome de mulțumire pentru profesorii Liceului „Dan Barbilian”

Cadrele didactice ale Liceului „Dan Barbilian” din Câmpulung Muscel au fost recompensate cu diplome de mulțumire, alături de un trandafir alb, pentru performanțele acestora de-a lungul carierei și pentru faptul că au ajutat enorm la formarea miilor de elevi ce au luat parte orelor de curs ale acestora.

Profesoara de Limba Română Maria Popa a afirmat:  „Vă mulțumesc și sunt convinsă că și colegii mei, colegi minunați, doresc ca în acest liceu de prestigiu să existe în permanență un învățământ de calitate, pornind de la ideea că personalitatea profesorului este hotărâtoare în formarea personalității elevului!”

Unul dintre profesorii care au pus bazele primei monografii a Liceului „Dan Barbilian”, la 50 de ani, Georgeta Tănase a exclamat: „Mulțumesc mult și mă bucur că am apucat această zi, vă doresc în continuare mult succes tuturor, sănătate și numai bine!”

Profesor de Latină al multor generații din Câmpulung, soția regretatului director Ion Borcănescu,  Marcela Borcănescu, și-a exprimat emoțiile și trăirile pe care le-a avut în acest liceu: „Chiar dacă am nimerit la un liceu industrial, iar disciplina mea nu era prea plăcută, destul de dificilă pentru ei, mă bucur că măcar elevii mei au reușit să rețină un dicton: Non scholae, sed vitae discimus – Nu pentru școală învățăm, ci pentru viață învățăm!” Profesorul și-a exprimat, de asemenea, bucuria față de liceu și față de prestigiul deosebit pe care îl are liceul în acest oraș, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune, cu rezultate excepționale.

Rizoneta Oană, profesorul de Fizică al liceului, a menționat: „Țin să vă mulțumesc pentru invitație și pentru plăcerea de a participa, ca întotdeauna! Am fost foarte plăcut impresionată de lucrurile care s-au întâmplat aici, în acest liceu!”.

Profesorul de Chimie Gabriela Olteanu a declarat: „Eu am fost în primii ani după ce am terminat facultatea, în 1978, nu am fost profesoară aici decât şase ani, iar după cei şase ani a trebuit să plec. Nu am plecat de bună voie, ci a fost o conjunctură de situație. Au fost cei mai frumoși ani, eram tânără absolventă a Facultății de Chimie și aici am avut primele rezultate cu elevii, fiind profesoară de Chimie, iar liceul fiind cu specific chimic. Vă mulțumesc că m-ați invitat și trăiesc emoțiile ca acum 42 de ani, când am pășit pentru prima dată pe porțile acestui liceu și m-au întâmpinat domnul director Negreanu și domnul director Durigu!”

Festivitatea a continuat cu profesorul de Fizică al Liceului „Dan Barbilian”, Viorica Hava, care a adresat mesajul: „Mulțumesc mult pentru invitație, stimați invitați, stimați colegi, stimați elevi! Mi-am petrecut o parte din viața mea în această unitate școlară. Am adus un acord deosebit pentru educația, pentru specializarea copiilor în Fizică și doresc tuturor mult succes, realizări multe și rezultate cât mai bune!”.

Profesor de Chimie Petruța Crețu a adresat un mesaj de mulțumire directorilor și profesorilor care și-au lăsat amprenta de-a lungul vieții acesteia: „Este emoționant să urc scările aici, așa cum a fost emoționant să pășesc primii mei pași și la Liceul Chimic. Sunt emoționată, dar recunoscătoare foștilor mei profesori, foștilor mei directori: Ion C. Nițescu, Magdalena Vasilescu, Maria Cenușeriu, Mihai Vasilescu, domnul profesor Negreanu. Le mulțumesc și îi port în suflet toată viața! Le mulțumesc domnului inginer Durigu și colegelor pe care le-am întâlnit aici, în liceu, care m-au întâmpinat!”, a comunicat aceasta.

Unul dintre veteranii liceului, laborant, secretar, Gabriela Ivașcu a urcat pe scenă, adresând mulțumiri celor care i-au fost alături în liceu: „Mulțumesc bunului Dumnezeu că a îngăduit ca, timp de 38 de ani, să-mi desfășor activitatea în acest liceu, ca angajat, iar patru ani, ca fostă elevă. Mulțumesc tuturor cadrelor didactice, colectivului nedidactic cu care am avut o bună colaborare. Doresc tuturor multă sănătate și multă putere de muncă! Vă iubesc pe toți!”, a exclamat profesorul.

  • Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol Centenar

Programul Centenarului Liceului Teoretic „Dan Barbilian” a continuat cu un spectacol menit să ofere publicului prezent satisfacția celebrării celor 100 de ani de funcționare a Liceului „Dan Barbilian”. În cadrul acestui spectacol au fost prezentate citate din marii filosofi, precum: Aristotel, Platon, Confucius, Nelson Mandela și mulți alții, cu tema educației, urmat de muzica din repertoriul compozitorului Johann Sebastian Bach, apoi a fost prezentat un recital din Shakespeare. Tot în cadrul spectacolului a urmat o piesă cântată de unul dintre foștii elevi ai liceului, apoi grupul folcloric format din elevi ai liceului a urcat pe scenă și a dansat pe muzica tradițională, acompaniată de două saxofoniști. Spre finalul spectacolului a fost recitată o creație lirică a Anei Blandiana, iar publicul a fost încântat de câteva dansuri moderne, executate tot de către grupul de dansatori format din elevii liceului.

La încheierea spectacolului, o mulțime de elevi îmbrăcați cu tricouri albe, culoare ce reprezintă puritatea, s-au aliniat in fața publicului, formând o echipă de dansatori. Aceștia au finalizat sărbătorirea Centenarului cu dansul „Jerusalema”, lansând în aer zeci de baloane albastre.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!