18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Acuzaţii de tot râsul la PNL Câmpulung: POL blochează lucrările pe Bulevardul „Pardon”! Nu singur, ci împreună cu USR

Declaraţii, pur şi simplu, ridicole lansate la conferinţa de presă a PNL Câmpulung, prin care cei puşi la zid de o comunitate întreagă direcţionează bezmetic vina către ceea ce ei numesc noii parteneri politici: „USR şi POL sunt cei care, în momentul de faţă, blochează lucrările pe bulevardul din Câmpulung”. Afirmaţia îi aparţine preşedintelui Bogdan David căruia, să zicem, îi înţelegem poziţia politică faţă de fostul partener de alianţă. Însă încercarea de a culpabiliza POL de tărăşenia declanşată de prefectul PNL, cel care a blocat investiţia declanşând procesul pentru anularea autorizaţiei de construire emisă de Liviu Ţâroiu, este de-a dreptul penibilă. Afirmaţia a fost lansată de David în contextul votului pe care consilierii de la Partidul Oamenilor Liberi l-au acordat în favoarea introducerii Municipiului Câmpulung în procesul de la tribunal, mişcare care a condus la amânarea judecăţii cu un termen. Liberalii încearcă o manevră disperată de a muta atenţia electoratului de la adevăraţii vinovaţi de oprirea lucrărilor, care sunt ei înşişi, în frunte cu prefectul PNL Radu Perianu şi cei de deasupra lui, care au clocit această acţiune de o josnicie fără precedent la Câmpulung.    

  • Lucian Ionescu a povestit cum liberalii au încercat să oprească lucrările pe bulevard şi în timpul lui Liviu Ţâroiu

Subiectul Bulevardului „Pardon” a fost comentat de către fostul consilier local Lucian Ionescu, a cărui intervenţie a zăbovit foarte mult asupra faptului că primarul Elena Lasconi, Primăria şi USR Câmpulung sunt părţile care tergiversează judecata în procesul Bulevardului „Pardon”. Proces declanşat de PNL. Dar mai înainte de a comenta litigiul, Ionescu s-a referit la istoricul investiţiei pentru care fostul primar a dat ordinul de începere a lucrărilor, deşi ştia că lipsesc o droaie de avize.

Acţiunea are o singură cauză – spunea Lucian Ionescu – şi anume incompetenţa administraţiei locale. Corect, însă nu este vorba numai despre incompetenţă în timpul lui Ţâroiu, care avea o relaţie specială cu patronii firmelor constructoare. E mai mult decât incompetenţă. Incompetenţa la care se referea Ionescu se reflectă în lipsa avizelor importante specificate în procesul verbal de control al ISC. Control întreprins în luna martie a acestui an, ca urmare a unei reclamaţii a unui „membru AUR”, după cum a punctat Lucian Ionescu.

„ISC a specificat clar în procesul verbal că lipsesc avize importante. Vă dau exemplul a două-trei valabile la eliberarea oricărei autorizaţii de construire. Când vorbim de o astfel de lucrare asupra unui monument istoric de clasa A şi n-avem studiu geo, n-avem ridicare topo, n-avem avize de la Monumente… În septembrie 2020, Liviu Ţâroiu, primarul în funcţie la acea vreme, a decis electoral să bage excavatoarele pe Bulevardul „Pardon”. Ţin minte că noi, atunci, am sărit în sus, am mers la faţa locului şi chiar am încercat să oprim lucrările la acea vreme, ştiind că demersul primarului de atunci era pur electoral şi pur politicianist.”, a declarat Ionescu.

De ce au sărit în sus liberalii? Greu de spus, pentru că, în momentul în care au fost întrebaţi de ce n-au reclamat în mandatul trecut erorile grave ale actelor de autorizare, au răspuns că n-au ştiut de ele. Şi că au aflat de abateri abia după controlul ISC din acest mandat. Adică un partid de opoziţie, al cărui interes era să prezinte public derapajele primului în funcţie, n-a fost interesat să ceară certificatele de urbanism şi autorizaţia de construire, ca să defileze, măcar în campania electorală, cu neregulile lui Ţâroiu.

  • Acuze delirante ale liberalilor care se sinucid electoral: Lasconi l-a pus la asistat să facă cererea de intervenţie        

Una dintre cele mai mari gogomănii lansate de liberali la conferinţa de presă este acuzaţia care o vizează pe primăriţa Elena Lasconi, potrivit căreia ea l-a pus pe etnicul rom, asistat social, de la Bughea de Sus, comună condusă de un primar PNL, să facă cererea de intervenţie în scopul lungirii procesului.

Iată delirul lui Ionescu, nepermis unui politician de carieră, care se compromite cu o uşurinţă frapantă, acuzând-o pe Lasconi că-şi sabotează singură investiţia. „În baza unei solicitări de intervenţie a unei persoane pe care doamna primar a considerat-o o piedică spre amânare pusă de actualul prefect… Eu voi demonstra că nu este aşa, ba mai mult, am convingerea că acea persoană a fost pusă chiar de doamna primar să facă acea cerere de intervenţie. Nu şi-a plătit taxa de timbru de 50 de lei. Nu avea niciun scop decât să facă o cerere decât pentru a amâna un termen. Direct în baza acelei intervenţii, cele două părţi, reclamantul şi pârâtul, au fost întrebaţi dacă vor să ia la cunoştinţă despre intervenţia persoanei respective. Prefectura a spus că nu este interesată să ia la cunoştinţă, Primăria Câmpulung a spus că „da” şi că solicită amânarea pentru a lua la cunoştinţă cererea de intervenţie a persoanei respective.”, sunt declaraţiile şocante ale lui Ionescu.

Era normal ca primarul – şi orice persoană fizică sau juridică acţionată în instanţă – să spună „da”, pentru că atunci când eşti pârât într-un proces, indiferent de dificultatea lui, ai dreptul, dar, în primul rând, ai obligaţia să studiezi orice act depus la dosar, ca să te asiguri că nu pierzi litigiul. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre un proces referitor la o investiţie publică, plătită din banii câmpulungenilor. Era culmea ca Primăria să manifeste dezinteres faţă de o cerere dubioasă a unui ins a cărui introducere în proces s-a încercat printr-o manevră jenantă!

  • Bogdan David: „Cei care blochează în momentul de faţă lucrările pe bulevard sunt cei de la USR şi POL direct”

Însă maximul în materie de penibil l-a atins preşedintele PNL Câmpulung, Bogdan David, care învinovăţeşte POL pentru blocarea lucrării pe bulevard de acum înainte. Hai să zicem că are ce are cu USR, după pierderea funcţiei de viceprimar. Deşi, în condiţiile în care păstrează pe mai departe conducerea principalelor instituţii bugetare din oraş, liberalii n-au motive să sfâşie cămaşa de pe ei.

Să aruncăm un ochi peste declaraţiile lui David care, dacă n-ar fi fost lansate în contextul unui subiect sensibil pentru câmpulungeni, au potenţialul de a stârni râsul. „Pentru ultima acţiune a Consiliului Local, aceea în care s-a votat introducerea municipiului Câmpulung în acest proces, nu pot să spun, din punctul meu de vedere, decât că cei care blochează, în momentul de faţă, lucrările pe bulevard sunt cei de la USR şi POL direct. N-ar trebui să ne mai ascundem. Asta cu „PNL blochează” n-o să mai ţină foarte mult. Prin ultima hotărâre de Consiliu pe care au dat-o se dovedeşte foarte clar că USR şi POL sunt cei care, în momentul de faţă, blochează lucrările pe bulevardul din Câmpulung.”, loveşte David în ceea ce el numeşte noua majoritate din Consiliul Local.

Ce au speculat inspirat liberalii la conferinţa de presă a fost lipsa obiecţiunilor Primăriei de pe procesul-verbal, lipsă care echivalează cu însuşirea abaterilor constatate de ISC. N-are rost să ne ascundem după cireş şi este cinstit s-o spunem pe faţă: specialistele Primăriei, pe care le vezi ţanţoşe pe la şedinţe de zici că sunt în fruntea unor ministere, n-au putut (sau n-au vrut?) să realizeze un lucru elementar. Aici a greşit Primăria şi au greşit acele angajate cu salariile „tunate” care aveau responsabilitatea de a-i indica primarului calea corectă de urmat. Dar despre acest subiect, într-o ediţie viitoare.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!