37.4 C
Campulung Muscel
16/07/2024

Procesul lui Ţâroiu, care a contestat amenda aplicată de ISC pentru autorizaţia Bulevardului „Pardon”, a fost suspendat

Procesul deschis de fostul primar Liviu Ţâroiu la Judecătoria Câmpulung, pentru a scăpa de amenda aplicată de Inspectoratul de Stat în Construcţii, în chestiunea Bulevardului „Pardon”, a fost suspendat. Astfel a hotărât instanţa municipală la primul termen al acţiunii, consumat pe 26 septembrie 2022. Cauza va fi suspendată până la soluţionarea definitivă a dosarului aflat pe rolul Tribunalului Argeş, dosar iniţiat de prefectul PNL Radu Perianu, care urmăreşte să obţină anularea autorizaţiei de construire pentru investiţia de reabilitare a bulevardului.

Acţiunea pentru ştergerea amenzii depinde de verdictul din procesul prefectului împotriva Elenei Lasconi   

După controlul Inspectoratului de Stat în Construcţii din 18 martie 2022, care a constatat nereguli în procedura de autorizare a lucrării de amenajare a bulevardului, fostului primar Liviu Ţâroiu, în timpul căruia au fost emise atât certificatele de urbanism, cât şi autorizaţia de construire, i s-a aplicat amenda maximă, de 10.000 de lei. Cel sancţionat a plătit, dar a ripostat cu o plângere contravenţională la Judecătoria Câmpulung împotriva procesului verbal al ISC din 23 martie 2022.

Acţiunea a fost înregistrată pe 13 aprilie 2022 şi a avut ca prim termen data de 26 septembrie 2022. Când, aşa cum am precizat în deschiderea articolului, cauza a fost suspendată până la definitivarea procesului de la Tribunal, prin care prefectul liberal l-a chemat în judecată pe primarul municipiului, ca emitent al autorizaţiei de construire a cărei anulare doreşte s-o obţină. Abia după ce acest litigiu se încheie definitiv, cu decizia Curţii de Apel, se reia şi judecata lui Liviu Ţâroiu cu Inspectoratul de Stat în Construcţii – Inspectoratul Regional în Construcţii Sud Muntenia. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!