20.2 C
Campulung Muscel
03/10/2022

Echipa WATT’s UP a fost prezentă la Târgul de Experimente cu o demonstrație de robotică

Echipa WATT’s UP a fost înființată în anul 2016, ca proiect rezervat al elevilor Colegiului Național „Dinicu Golescu”, și reprezintă pasiunea acestora pentru robotică și inginerie, pasiune pe care echipa a reușit să o transforme în numeroase realizări pe plan global.

  • Echipa WATT’S UP a prezentat, în cadrul Târgului de Experimente, cum se desfășoară un concurs la care aceștia participă

Mai întâi, echipa a avut o mică prezentare despre aceasta, explicându-le elevilor pasiunea pe care o au și concursurile la care au participat și care i-au adus victorioși, fiind remarcați pe plan global. Apoi, în sala de sport a Colegiului Național „Dinicu Golescu”, acolo unde a avut loc Târgul de Experimente, Echipa WATT’s UP a demonstrat privitorilor, prin simularea unui concurs la care aceștia au participat, cum se manevrează un robot, care sunt regulile concursului și ce au de făcut mai exact pentru a câștiga.

Aceștia au menționat că: „Motivați ca niciodată, suntem convinși că și în sezoanele ce urmează o să ne ridicăm la nivelul așteptărilor și că vom duce mai departe numele echipei și titlul de campioni!”.

Elevii au fost foarte încântați să privească toată această demonstrație a echipei și au rămas plăcut surprinși de roboții creați de echipa WATT’s UP și de modul de desfășurare a unui astfel de concurs.

  • Care este activitatea echipei WATT’s UP

WATT’s UP participă în cadrul concursului internațional numit „FIRST Tech Challenge (For Inspiration and Recognition of Science and Technology)”, o competiție în care: „Echipele sunt provocate să proiecteze, să construiască, să programeze și să opereze roboți, în baza unei teme anuale, ce ulterior se vor confrunta într-o arenă”.

Prin inițiativa elevilor din România, BRD, împreună cu ONG-ul Nație prin Educație, a venit în sprijinul acestora cu un proiect, numit „BRD FIRST Tech Challenge”, ce a fost inițiat pentru prima dată în România. Echipa WATT’s UP a reușit să participe la fiecare sezon al acestui concurs, până în prezent.

  • Premiile câștigate de către echipa WATT’s UP sunt numeroase, pentru fiecare ediție la care aceștia au luat parte

Prima ediție a concursului a avut loc în perioada 2016-2017, acolo unde echipa a reușit să câștige locul 1 pentru „Motivate Award”.

La a doua ediție, 2017-2018, aceștia au câștigat locul 1 pentru „PTC Design Award”, recompensă pentru funcționalitatea, aspectul inovativ și estetic al robotului, și au fost premiați și pentru „Division Finalist Aliance (First Pick), premiu acordat echipelor finaliste ale diviziei.

În ediția 2018-2019, echipa a primit: „Motivate Award (locul 3)”, „Division Winning Alliance Captain” și „Winning Alliance Captain”, premiul acordat echipei căpitan câștigătoare a competiției cel mai important premiu BRD FIRST Tech Challenge, premiu ce i-a calificat la etapa finală a First Tech Challenge din Detroit, Statele Unite ale Americii, unde au reușit să obțină locul 5 global.

A patra ediție, în perioada 2019-2020, a fost o ediție afectată de pandemie, iar, cu toate că modul de desfășurare al acesteia a fost influențat din această cauză, echipa a reușit să obțină locul 2 pentru „Think Award”, premiul ce s-a acordat echipei care a reușit să înlăture obstacolele tehnice, prin intermediul gândirii creative.

În a cincea ediție ce a avut loc în perioada 2020-2021, echipa a obținut locul 1 pentru „Innovate Award-Collins Aerospace”, premiu care a fost acordat echipei ce a realizat cel mai inovativ robot din punct de vedere tehnic.

Câmpulungenii sunt mândri de acești minunați elevi care au reușit performanțe extraordinare la fiecare ediție al concursului.

Robert Adrian ŞTEFAN

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!