27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Vineri se alege viceprimarul. Propunerea Elenei Lasconi şi a USR este Constantin Ţurţulea

Constantin Ţurţulea, consilier local USR, este propunerea de viceprimar anunţată de primarul Elena Lasconi, după discuţiile purtate cu aleşii de la toate partidele aflate în componenţa Consiliului Local Câmpulung. Demisia înaintată de liberalul Nicolae Zaharia în plenul dezbaterii din 31 august 2022 a marcat ruperea oficială a protocolului USR – PNL, argumentată de partea care a făcut pasul în direcţia încetării colaborării prin pierderea atribuţiilor de către secundul primăriţei. În fapt, parteneriatul era încheiat de mult, tensiunea amplificându-se în momentul în care PNL-iştii, prin prefectul lor, au declanşat acţiunea de blocare a lucrării de la Bulevardul „Pardon”. „Aş avea nevoie de cineva cu care să pot să fac echipă, care să nu încerce să mă păzească şi să caute tot felul de greşeli şi să lovească pe la spate politic. Sper să înţeleagă şi majoritatea consilierilor.”, declara Elena Lasconi a doua zi după demisia lui Nicolae Zaharia. Următorul viceprimar a fost găsit şi prezentat în cadrul tratativelor cu aleşii celorlalte partide reprezentate în Legislativul municipal. Cât de mult au fost dispuşi să înţeleagă aceştia alegerea primarului vom vedea la şedinţa extraordinară programată vineri, 23 septembrie 2022, în care va fi supusă votului propunerea USR.

  • Înainte de a supune nominalizarea lui Constantin Ţurţulea votului în Consiliul Local, Elena Lasconi a avut consultări cu toate partidele  

Un comportament înţelept din partea unor aleşi care defilează cu „binele Câmpulungului” ar fi să treacă la vot nominalizarea lui Constantin Ţurţulea pentru funcţia de viceprimar. Asta ca să fie eliminate eventualele acuze de blocare a activităţii Executivului prin şicanarea alegerii viceprimarului. Cu atât mai mult cu cât nu vor exista alte propuneri n-are rost să fie respinsă propunerea USR, de dragul unui vot împotrivă. PSD a anunţat că nu va candida, prin vreunul dintre aleşii săi, la funcţia de viceprimar. Şi nici POL nu este interesat de această poziţie din conducerea administraţiei publice locale. Stârneşte curiozitatea care va fi strategia PNL la şedinţa de la sfârşitul săptămânii. Va avea PNL o propunere? Va vota împotriva omului ales de USR?

„În urma demisiei prezentate de către viceprimarul Nicolae Zaharia la şedinţa ordinară de la finalul lunii august, am avut o serie de consultări cu reprezentanţii partidelor politice din Consiliul Local pentru a identifica cea mai bună soluţie de viceprimar, astfel încât să putem continua eficient proiectele în desfăşurare, atât de importante pentru Câmpulung. În urma acestor consultări, precum şi după discuțiile avute în interiorul USR, am decis ca următoarea propunere de viceprimar să fie domnul consilier local Constantin Ţurţulea de la USR. Avem deplină încredere că în această formula vom colabora mai bine şi asigura o bună funcţionare a Primăriei şi instituţiilor subordonate.”, a precizat primarul Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!