18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Octavian Ciovică, noul campion naţional 2022 de Viteză în Coastă

În acest week-end, la Câmpulung Muscel a avut loc etapa a V-a din Campionatul Național de Viteză în Coastă, unde peste 80 de piloți au concurat pentru Trofeul Câmpulung Muscel 2022 pe traseul Voinești-Lerești-Voina. Aceștia au avut două manșe de recunoaștere și două de antrenament în cursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie 2022. În ziua de duminică, 18 septembrie 2022, piloţii au concurat pentru Trofeul Câmpulung, participând la două manșe. În urma acestei etape, Octavian Ciovică a devenit noul campion național 2022 de Viteză în Coastă. La înmânarea trofeului, acesta a declarat: „După 15 ani de muncă, iau trofeul, campion național absolut, merge la Brașov, acolo unde îi este locul! Mulțumesc, Câmpulung, mulțumesc, Județul Argeș, vouă! Sunt campion! Ne vedem la anul! ”.

Cine sunt cei care au urcat pe podium

Spre sfârșitul zilei de duminică, 18 septembrie 2022, a avut loc și festivitatea de premiere pentru Trofeul Câmpulung Muscel 2022. Festivitatea a început cu premierea juniorilor, iar primul care a fost răsplătit pentru performanța sa a fost Mihai Pelmuș, cu locul 4 în coastă, respectiv locul 2 în clasamentul general, unde au participat 12 piloți. În cadrul festivității au fost prezenți și voluntarii care s-au implicat pe parcursul evenimentului, majoritatea dintre aceștia fiind de la Colegiul Național „Dinicu Golescu”, și au primit aplauzele spectatorilor. De asemenea, oamenii care au asigurat spectacolul pe întreg parcursul week-end-ului au fost și ei prezenți și aplaudați, respectiv Valentin Porcișteanu și Alexandru Gorgan (CHELU).

În continuare, au fost prezenți cei care au oferit demonstrațiile dintre manșele de recunoaștere și cele de concurs, Marian Vlad, Radu Bocîrcel, Dragoș Coriu și Mihai George, reprezentantul colecționarului auto, doctor Cătălin Copăescu, datorită cărora publicul a fost numeros.

Premierea pentru categoria de vehicule istorice a început cu Dacia Revival Group A Evo, unde singurul pilot a fost Robert Adam, care a condus Dacia 1410 Sport. În Grupa A2, Mihai Alexandrescu a fost cel care a pilotat Dacia 1300. În Grupa A1, Valentin Nemțanu, Dacia 1310. În clasamentul Open de la Dacia Revival Group, doar 2 mașini au reușit să termine cele două manșe, pe poziția secundă aflându-se Valentin Nemțanu, iar câștigător, cu o Dacie Sport, a fost Robert Adam.

Clasamentul următor a fost pentru vehicule istorice clasa C, unde Dan Nirișteanu a participat cu un Volkswagen Scirocco. La clasele A2+ și B2 din Campionatul de Vehicule Istorice, Valentin Nemțanu a revenit pentru a fi premiat. Între timp, Tiberiu Lupșa, directorul Trofeului Câmpulung, a fost și el pe scenă, aplaudat de mulțime.

Vicepreședintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Cătălin Nicolaescu a fost invitat pe scenă pentru înmânarea premiilor. Următoarea clasă a fost A1+, B1, unde pe poziția a 2-a, cu un model Oltcit TTS, a fost pilotul Constantin Constantin, iar pe prima poziție, cu un Austin Mini, a fost Bogdan Bărbatu.

La categoria I2, pe poziția a 3-a a revenit Valentin Nemțanu, pe poziția a 2-a, Constantin Constantin, iar câștigător a fost Dan Nirișteanu. În cadrul categoriei I1 a fost premiat Bogdan Bărbatu, cu Austin Mini.
În continuare, prototipurile Campionatului Național de Viteză în Coastă, cu -3000, unde au fost 3 prototipuri, însă doar 2 dintre acestea au reușit să încheie manșele de concurs, pe poziția secundă fiind Mihai Leu, cu Radical SR8, iar câștigător la -3000 a fost Octavian Ciovică, singurul pilot cu timp cumulat de sub 3 minute.

La categoria de -1600 au fost 2 participanți și anume, pe poziția secundă, cu Radical SR3, Botond Szabo, iar câștigător cu Radical Pro Sport Evo, Dragoș Savloschi. Pe lângă aceste prototipuri, a fost și un camion care a făcut spectacol, la volanul căruia s-a aflat Claudiu Cutaia, pilotul de Uzină al echipei Iveco din Campionatul European de Camioane.

În clasa B5, întâmplător, clasa modelelor Diesel, pe poziția a 2-a aflându-se Andrei Precup, cu Seat Toledo, iar câștigător a fost Răzvan Gosta, cu modelul Volskwagen Golf IV Diesel.

În clasa A5, pe poziția a 3-a a fost Claudiu Nagy, cu Volskvagen Golf 3, poziția a 2-a a fost ocupată de către Mihai Pleșa, cu Honda Civic Type R, iar câștigător a fost Cătălin Țuțuian, cu Renault Clio Ragnotti. În clasa B4, pe poziția a 3-a, cu Citroen Saxo, s-a aflat Alex Popescu, pe poziția secundă, Aurelian Albu, cu Peugeot 206 RC, iar câștigător a fost Pavel Shenkov, cu Lada 2107.

În clasa A4, pe poziția a 3-a a fost Ion Nicolae, cu Mitsubishi Lancer Evo VIII, pe poziția a 2-a, Bogdan Rusea, cu Renault Megane, iar pe prima poziție a fost Cosmin Ion, cu Peugeot 308 TCR.
Clasa B3 a fost cu poziția a 3-a ocupată de către Antonia Ioana Tănasie, cu Volkswagen Golf, pe poziția a 2-a aflându-se Florin Durche, cu Mitsubishi Lancer Evo 9 RS, iar câștigător a fost Dudu Șenchea, cu Mitsubishi Lancer Evo 8.

Colonelul Liviu Radu, din partea Jandarmeriei Câmpulung, a fost cel care a înmânat premiile câștigătorilor acestor categorii și a fost aplaudat de către public.

Pentru Clasa A3, pe poziția secundă a fost Andrei Aron, cu Subaru Impreza STI, iar câștigător a fost Costel Cășuneanu, cu Skoda R5. În clasa B2, pe poziția secundă a fost Simone Tempestini, cu Porche 997 GT3, iar primul loc a fost ocupat de către Pițigoi Alexandru, cu Porche 911 GT3 CUP.
Pentru clasa A2, poziția a 3-a a fost ocupată de către Florin Voicu, având un model Ferrari 458 Challenge, pe poziția secundă a fost Lucian Răduț, cu Citroen Saxo VTS, iar câștigător a fost Andrei Mitrașcă, cu Dacia Logan.

Andrei Cățoiu a primit și el mulțumiri și aplauze atât din partea organizatorilor, cât și din partea publicului pentru ajutorul acordat acestui eveniment.

Marian Toader, primarul din Lerești, a fost invitat pe scenă pentru oferirea de premii în continuarea festivității de premiere. Edilul, altfel, a recompensat sportivii și în premierea de pe traseu.

Trecând la categoria Debutanților, unde 12 piloți au concurat, locul 3 a fost ocupat de către Vlad Colceriu, cu Peugeot 208 R2, locul 2 a fost ocupat de către Andrei Precup, cu Seat Toledo, iar locul 1 de către Răzvan Gosta, cu modelul Volksvagen Golf IV TDI.

La categoria de Juniori, poziția a 3-a a fost cucerită de către Răzvan Jinga, cu Renault Clio RS, poziția secundă fiind ocupată de către Vlad Colceriu, cu Peugeot 208 R2, iar câștigător în această categorie a fost Matei Voicu, Ford Fiesta R2T.

În clasamentul modelelor electrice, pe poziția a 2-a a fost Sorin Ghișoi, cu Mini Cooper SE, iar pe prima poziție s-a aflat Dominic Marcu, pe modelul Tesla Model 3 Performance.

La încheierea premierii acestor categorii, Marian Toader a luat cuvântul, spunând că: „Am fost gazdă și am fost onorat și mândrU să vă avem oaspeți la noi, la Lerești! Vă așteptăm și în anii viitori și sperăm să fie din ce în ce mai bine! Nu înainte de a părăsi scena, în numele Consiliului Județean, am fost împuternicit, deoarece a intervenit un eveniment neprevăzut și nu au mai putut fi prezenți, Consiliul Județean conferă pachete de excelență Clubului Sportiv Brothers Motor Sport în semn de apreciere pentru organizarea celei de-a V-a etape a Campionatului Național de Viteză în Coastă, Câmpulung Muscel. Un eveniment ce contribuie la promovarea județului la nivel național și continuă astfel buna tradiție a automobilismului în județul Argeș, 17-18 septembrie 2022.”.

În continuarea spuselor primarului, Marian Toader, vicepreședintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Iulian Nicolaescu, a adăugat: „Fără sprijinul Consiliului Județean, fără sprijinul Primăriei comunei Lerești, competiția noastră clar nu s-ar fi putut desfășura.”.

După această scurtă prezentare, s-a revenit la premierea categoriilor, prin urmare, la prototipuri, pentru categoria Sports Car, locul al 3-lea, cu Radical ProSport EVO, a fost ocupat de către Dragoș Savloschi, locul al 2-lea fiind ocupat de către Mihai Leu, cu un Radical SR8, iar câștigător a fost Octavian Ciovică, cu Radical SR8.

În grupa cu numărul 6, din 21 de piloți prezenți la start, pe poziția a 3-a, cu un Peugeot 208 R2, a fost Vlad Colceriu, pe poziția secundă, cu un Honda Civic, a fost Alexandru Krepelka, iar pe prima poziție s-a aflat Matei Voicu, pilotând Ford Fiesta R2T.

Grupa cu numărul 5 a fost următoarea, acolo unde pe poziția a 3-a a fost Cătălin Țuțuian, cu Renault Clio Ragnotti, pe poziția a 2-a s-a aflat Andrei Precup, cu Seat Toledo, iar pe prima poziție a fost Răzvan Gosta, cu modelul Volksvagen Golf IV Diesel. Andrei Aron, pilotul și susținătorul concursului, a fost cel care a înmânat premiile câștigătorilor de această dată.

Grupa cu numărul 4 a Campionatului Național de Viteză în Coastă a avut pe poziția a 3-a, Bogdan Rusea, cu Renaul Megane, pe poziția secundă, Pavel Shenkov, cu Lada 2107, iar prima poziție a fost cucerită de către Cosmin Ion, cu Peugeot 308 TCR.

În grupa cu numărul 3, pe poziția a 3-a s-a aflat Florin Durche, cu Mitsubishi Lancer, pe poziția secundă, Dudu Șenchea, cu Mitsubishi Lancer Evo 8, iar câștigătorul fiind Costel Cășuneanu, cu Skoda R5.

Grupa cu numărul 2 a fost ocupată pe poziția a 3-a de către Andrei Mitrașcă, cu Dacia Logan, pe poziția a 2-a a fost Simone Tempestini, cu Porche 997 RCT, iar câștigător a fost Alexandru Pițigoi, cu Porche 911 GT3 CUP. În această categorie, cel care a înmânat premiile a fost Ciprian Neculaescu, subprefectul Județului Argeș, care a fost aplaudat pentru întreg sprijinul acordat în cadrul concursului.

În categoria numărul 1, pe poziția a 3-a Simone Tempestini, cu Porche 997 RCT, pe poziția secundă Costel Cășuneanu, cu Skoda R5, iar pe prima poziție la categoria dedicată turismelor a fost Alexandru Pițigoi, cu Porche 911 GT3 CUP.

În categoria Secundă a fost pe poziția a 3-a Dragoș Savloschi, cu Radical Pro Sport EVO, poziția a 2-a Mihai Leu, cu Radical SR8, iar câștigătorul acestei categorii din acest an a fost Octavian Ciovică, cu Radical SR8.
Înaintea trecerii în cele mai disputate clasamente ale Campionatului Național de Viteză în Coastă, i s-a mulțumit lui Laurențiu Bădescu pentru sprijinul acordat, iar în continuare, au fost invitați pe scenă, înainte de acordarea ultimilor premii, primarul Elena Lasconi și președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu.

Elena Lasconi, înainte de acordarea premiilor, a fost invitată să țină un mic discurs în fața publicului, iar aceasta a declarat că: „Cred că nu aveți toate țiglele pe casă să stați în frigul acesta, să conduceți cu așa o viteză este absolut incredibil, dar normalitatea mi se pare plictisitoare. Aș vrea să vă mulțumesc foarte mult pentru tot efortul pe care l-ați făcut, de fiecare dată vă susținem cu plăcere și vreau să-i mulțumesc unui om deosebit, Laurențiu Bădescu, este de un bun simț și de o calitate umană extraordinară și sunt foarte mândră că acest om este cetățean al Câmpulungului! Mulțumesc, Norris, mulțumesc tuturor !”.

La încheierea discursului primăriţei Elena Lasconi, Norris Măgeanu a fost îndemnat să adreseze publicului câteva cuvinte. „Vreau să vă mulțumesc și eu tuturor, spectatorii de la Câmpulung sunt în continuare senzaționali, câtă lume a fost pe traseu, cred că i-a făcut și pe sportivi să se simtă foarte bine, pe mine, ca de obicei, să mă simt ca acasă, vă mulțumim, doamnă primar, pentru susținerea evenimentului, tuturor celorlalte autorități, Poliției Locale, Poliției – Serviciului Circulație, Jandarmeriei, Ambulanței și tuturor celorlalți, Pompierilor care, de altfel, sunt alături de noi, toți sunt extraordinari. Frigul din această seară este prea puțin față de căldura tuturor celor care sunt prezenți aici. Mulțumesc, felicitări tuturor sportivilor pentru spectacolul de astăzi, să ne revedem cu bine anul viitor !”, a afirmat acesta.
În clasamentul oficial al echipelor, au fost cei de la AMI Racing, respectiv Krepelka Alexandru, Ghinea Mihai și Alexandru Cazacu.

În clasamentul General al Trofeului Câmpulung Muscel 2022, pe poziția a 3-a cu modelul Skoda Fabia R5, a fost Costel Cășuneanu, pe poziția secundă a fost Alexandru Pițigoi, cu Porche 911 GT3 CUP, iar campionul desăvârșit al acestui clasament, câștigând Trofeul Câmpulung Muscel 2022, a fost Octavian Ciovică, cel care a concurat cu un Radical SR8.

Un premiu special pentru cel mai rapid sportiv din toate manșele ale unei etape de viteză în coastă a fost oferit către Octavian Ciovică, cel care a reușit performanța de a scoate un timp de 1 minut, 29 de secunde și 3 zecimi.

În încheiere, premiile au fost înmânate de către primarul Câmpulungului, Elena Lasconi, iar la finalul festivității de premiere, pe scenă, împreună cu Octavian Ciovică, câștigătorul Trofeului Câmpulung 2022, i s-au alăturat Elena Lasconi, Iulian Nicolaescu și Norris Măgeanu pentru o frumoasă poză și pentru „tradiționalul” selfie. La final, Iulian Nicolaescu a adăugat: „Lansăm invitația pentru anul viitor, să ne întâlnim la a 12-a Ediție a Trofeului Câmpulung Muscel !”.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!