27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Potrivit autorului SF-ului pentru camere video, avem în Câmpulung străzile Emilian Pampaliu, General Grecoscu, Calea Mădurei, Giurgiului şi Calea Pistroasei

Faptul că autorii studiului de fezabilitate privind monitorizarea video a municipiului nu sunt câmpulungeni nu scuză puhoiul de greşeli din documentaţia care a costat destul de mult. Este adevărat că banii se recuperează în situaţia fericită în care proiectul Câmpulungului va fi acceptat la o finanţare europeană, prin programul care se deschide anul viitor. Dar nu despre şansele municipalităţii de a primi înapoi o sumă consistentă este vorba, ci despre lipsa de profesionalism a unora dintre colaboratorii Primăriei, care nu livrează un produs de calitate în schimbul preţului plătit. În SF-ul pe care Consiliul Local l-a aprobat la sfârşitul lunii iunie, pentru a permite Executivului să se pregătească de accesarea unor fonduri nerambursabile, am găsit un purcoi de denumiri stradale greşite. Şi nu produse din tastare, ci, judecând după repetiţia lor, aşa şi-au însuşit specialiştii contractaţi de Primărie titulatura unor artere arhicunoscute în oraş. De ce n-or fi lucrat cu harta străzilor din Câmpulung la îndemână… numai ei pot explica!

  • A plouat cu greşeli în SF, dar nu le-a văzut nimeni de la Primărie  

Studiul de fezabilitate pentru investiţia „Sistem de supraveghere video şi dispecerat în municipiul Câmpulung” a fost lucrat de o firmă din Constanţa, Silva Sistems IT & Security Solutions. Oameni veniţi de departe, pentru care toponimia câmpulungeană sună străin. Deşi, bănuim, au solicitat Primăriei documentele necesare pentru a efectua o lucrare care abundă în denumiri de străzi care urmează a fi monitorizate video. Însă, în ciuda actelor pe care suntem convinşi că le-au primit de la Primărie, constănţenii au făcut „praf” harta rutieră a Câmpulungului, inventând nume noi.

Datorită autorilor SF-ului, avem în oraş străzi de care n-a auzit nimeni, dar şi legături amuzante între artere. Să exemplificăm. Strada Emilian Paveliu, ultracentrală, poziţionată în buricul târgului, fiind cea pe care este situată Judecătoria Câmpulung, apare în studiu sub numele de „Emilian Pampaliu”. Şi nu o dată, ca să zici că a fost o greşeală de scriere. Când nu este „Emilian Pampaliu”, este „Emilian Pavaiu”. Tot de râs, dacă stângăciile n-ar fi pe bani. Pe banii noştri.

Calea Măgurii este „Calea Madurei” peste tot unde apare această denumire. De altfel, erorile sunt preluate greşit de fiecare dată când se aminteşte în studiu de zona respectivă, intenţia administraţiei fiind de a monta mai multe camere pe o arteră, pentru a supraveghea video mai multe obiective. La un moment dat, regăsim şi Calea Măgurii, care, probabil, pentru semnatarii SF-ului, era alta.

Strada „General Grecoscu” este, de fapt, General Grecescu, strada cu vilele din Grui. Şi strada Gruiului a trecut printr-o metamorfoză haioasă, devenind „strada Giurgiului”. Artera cu blocurile Turn este, pentru proiectanţii constănţeni, când Dumitru Lazea, când Dumitru Lazăr.

Însă moţul comicăriilor cu care ne-au binedispus cetăţenii care au lucrat studiul de fezabilitate, de care are Primăria nevoie pentru a pregăti proiectul cu camere video, este Calea Pietroasă. Calea Pietroasă, cea mai pocită în documentaţia aprobată de Consiliul Local, este pe rând: Calea Pirtoacă, strada Pirtoacă, Calea Pistroasei.

Altă situaţie hilară întâlnită în studiul constănţenilor: „Intersecţia străzii General Grecoscu (n.r. Grecescu) cu strada Izvor şi Drumul Izvor”! Adică General Grecescu, poziţionată în Grui, se intersectează cu strada Izvorului, pe care o găsim imediat după Unitatea de Vânători de Munte! Ditamai intersecţia! Cât tot oraşul!

Nu mai punem la socoteală greşelile minore, precum literele lipsă sau în plus în denumirea străzilor, căci ne-am lungi cât o zi de post. Amatori!

Studiind SF-ul postat pe site-ul Primăriei – ce-i drept, „pitit” bine între hotărârile Consiliului Local din iunie 2022 -, nu ne reţinem o întrebare firească: oare, clientul firmei de proiectare, Primăria Câmpulung, n-a avut curiozitatea să citească ce-a cumpărat? Nimeni din Primărie n-a sesizat numele stâlcite dintr-o enumerare de puncte şi străzi, care reprezintă esenţa studiului de fezabilitate? SF-ul aşa a ajuns şi pe masa de lucru a Consiliului Local, din partea căruia n-au existat reclamaţii că ar avea probleme. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!