18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

„Micuţele doamne”, de Louisa May Alcott, recomandarea Bibliotecii Municipale

Biblioteca Municipală Câmpulung vă recomandă cartea săptămânii 5-9 septembrie 2022

„Micuţele doamne”, de Louisa May Alcott, Editura „Corint Junior”, Bucureşti, 2003.

Louisa May Alcott s-a născut la 29 noiembrie 1832, la Germantown, Pennsylvania. Este o scriitoare feministă americană, cunoscută cu precădere datorită celebrului ei roman, „Micuţele doamne”. Scriitoarea reuşeşte cu multă pricepere să ilustreze viaţa de zi cu zi a unei familii sărace din America secolului al XIX-lea. Margaret (Meg), Josephine (Jo), Elizabeth (Beth) şi Amy sunt patru surori care trăiesc într-o casă micuţă alături de mama lor, doamna March. Tatăl lor este plecat în război de foarte mult timp. Fiind vremuri grele, Meg, Jo, Beth şi Amy se străduiesc să fie cât mai bune cu mama lor pentru a fi pace şi armonie în casă. Cele patru surori îşi doresc să se poarte ca nişte „micuţe doamne”, aşa cum sugerează şi titlul cărţii, însă oricât de înţelepte şi manierate vor să pară fetele, ele păstrează în adâncul lor suflete inocente, care sunt legate între ele printr-o relaţie puternică de dragoste.

Publicat iniţial în două volume în anii 1860, romanul, în parte autobiografic, este povestea anilor pe care i-a petrecut alături de surorile sale în orăşelul Concord din Massachusetts. Publicată la 30 septembrie 1868, cartea a avut un succes imediat, vânzându-se în mai mult de 2.000 de exemplare. Urmarea a fost un al doilea volum (1869), care s-a vândut într-un tiraj de 13.000 de exemplare.

Vă invităm la bibliotecă pentru a împrumuta această inedită creaţie a literaturii americane!

Biblioteca Municipală Câmpulung, septembrie 2022.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!