20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Doomsday Astronaut, Marele Premiu la Posada Rock 2022

Ediţia 2022, cel mai greu de gestionat din cauza ploii
„Aşa cum am spus şi anul trecut, că, în condiţii de pandemie, a fost cel mai greu de organizat o ediţie a festivalului, anul aceasta, a fost chiar cea mai grea ediţie de organizat. Nu din cauza noastră, din cauza acestei ploi, care ne-a ţinut două zile încordaţi, am cărat cinci maşini de paie, ca să încercăm să vă afecteze cât mai puţin noroiul, am avut tot felul de probleme cauzate de tot ceea ce s-a întâmplat. Mă lăudam că am avut la Câmpulung doar o zi cu ploaie, acum câţiva ani, însă, anul acesta, ne-a dat să ne placă. Cu toate astea, sunt mulţumit că, aseară (n.r. sâmbătă, 3 septembrie), am văzut nesperat de multă lume pentru vremea care a fost afară şi pentru asta vreau să vă mulţumesc tuturor şi să mulţumesc publicului. A fost cel mai scump line-up din istoria Festivalului Posada Rock, de care sunt foarte mândru. Nu vorbesc de concurs, aţi văzut trupe foarte bune şi foarte bine cotate.”, a transmis Bogdan Trîmbaciu în deschiderea festivităţii de premiere, mulţumind tuturor celor implicaţi, de la autorităţi şi colaboratori locali, la cei care au fost implicaţi efectiv în buna organizare şi desfăşurare a ediţiei din acest an a Festivalului Posada Rock.

Câştigătoarea marelui premiu este o formaţie instrumentală din Sibiu
Din cele 39 de formaţii care au aplicat la Posada Rock 2022, trebuiau să ajungă la Câmpulung 10. În final au fost nouă, una, din Republica Moldova, Vorkuttah, n-a mai fost prezentă din motive obiective. Din cele nouă, juriul a selectat cinci pentru a le premia. Responsabili de munca de selecţie au fost Andy Ionescu, Mihnea Badea, Bogdan Trîmbaciu, Denis Uţă, Bogdan Prundaru şi Răzvan Brăileanu.

  • Premiul Underground Music a mers la trupa Doomsday Astronaut, acordat pentru originalitatea trupei. Premiul constă într-un videoclip, într-un pachet de promovare on-line destul de consistent, un site şi tot ceea ce înseamnă susţinere on-line.

  • Premiul „Zaharia Rădulică”, în valoare de 200 de euro, un premiu înfiinţat în memoria celui care a dat numele festivalului, l-a primit trupa Zgripsorum, cu media cea mai mică de vârstă din concurs.

  • Premiul III, în valoare de 200 de euro, a fost decernat trupei Unity of Opposites. „Ne bucurăm că am avut curajul să participăm la concursul acesta, ne bucurăm că am câştigat locul trei şi sperăm din tot sufletul să venim să mai cântăm la Pasada, ne-am simţit foarte bine şi ne dorim să revenim.”, a transmis unul dintre membrii formaţiei.

  • Premiul II, în valoare de 500 de euro, a ajuns la Mors Silens, din Ungaria, prima din această ţară care a venit la Posada.

  • Premiul I, în valoare de 1.000 de euro, a fost câştigat de Taking Back August. Anul trecut, a fost prima în concurs care a cântat, cu emoţii şi probleme, iar anul acesta a evoluat şi a ajuns foarte bine. „Nici nu ne aşteptam la acest moment! Vă mulţumim foarte mult, ne bucurăm că suntem aici. Astăzi, teoretic, face un an de când cântăm live, primul concert fiind tot pe scena aceasta.”, a spus liderul trupei.

  • Marele Premiu, în valoare de 2.000 de euro, acordat de Andrei Grecu, reprezentantul Primăriei Câmpulung, l-a obţinut Doomsday Astronaut, cei care au luat şi Premiul Underground Music. Doomsday Astronaut sunt o trupă instrumentală din Sibiu, formată de chitaristul Waqas Ahmed, în februarie 2022. Formaţia cântă un melanj unic de progressive metal şi rock instrumental, care scoate în evidenţă virtuozitatea chitaristică în combinaţie cu melodicitatea.

  • „Ştiu că nu mai suntem la capitolul mulţumiri, dar aş vrea să-ţi mulţumesc ţie, Bogdan, pentru că faci posibil acest festival şi pentru că faci din Câmpulung una dintre capitalele rock-ului din România şi să ştii că te bucuri de sprijinul nostru necondiţionat. I-ar fi plăcut şi doamnei primar să fie prezentă astăzi, aici, dar, din păcate, este plecată. De acum câţiva ani, când eram voluntar şi mâncam zacuscă pe pâine între două task-uri greu de făcut, să acord Marele Premiu la Posada este mai mult decât un vis şi vă mulţumesc pentru asta.”, a spus Andrei Grecu.
    Au urmat recitalurile formaţiilor care au luat premii, iar ultima seară a festivalului a fost una punk, urcând pe scenă Recycle Bin Band, The Toy Dolls şi The Exploited. Aşa cum a anunţat organizatorul, pentru ediţia 2023 are deja contracte semnate, urmând ca săptămânile viitoare să fie anunţate trupele care vor concerta la Câmpulung. „Ne vedem la Posada Rock 2023, avem deja contracte semnate, săptămânile viitoare o să le prezentăm. Promit că va fi şi mai bine decât anul acesta.”, a promis Bogdan Trâmbaciu. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!