18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Planurile pentru Oncologie sunt de a o mări la 25 de paturi, ca să fie secţie, nu compartiment, şi să aibă şi paliaţie

Într-o declaraţie publică, dr.Andrei Aron, consilierul primăriţei pe probleme de sănătate, a precizat că decizia retragerii de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local a proiectului de hotărâre cu modificările de posturi cerute de Alexe a fost una corectă. De vreme ce procedura ţinerii concursurilor înainte nu s-a respectat, normal era ca subiectul să fie amânat până când era respectată legea. Aron a explicat şi care sunt planurile vizând Oncologia, pentru care există intenţia „promovării” de la compartiment la secţie. Însă pentru această transformare are nevoie de încă 5 paturi peste cele 20 existente.

  • Consider extraordinar de bună decizia scoaterii de pe ordinea de zi”

„Ce este foarte important de înţeles la aceste modificări este că, în momentul în care creezi compartimente noi, ceea ce s-a şi întâmplat în ultima vreme, personalul pe care îl ai în spital nu-l poţi muta în compartimentele noi decât dacă persoanele acceptă aceste transferuri şi sunt definitive. Conform legii, nu poţi să delegi mai mult de 60 de zile fără acord. Înţeleg că, ieri (n.r. miercuri, 31 august 2022), procedura n-a fost îndeplinită pentru aceste modificări. Consider extraordinar de bună decizia scoaterii de pe ordinea de zi, ca să nu existe niciun fel de îndoială despre legalitatea şi corectitudinea lor. Ideea este ca aceste documente să se facă corect şi să se respecte procedurile. În mod normal, până acum n-au existat probleme de acest gen.”, a afirmat consilierul primarului în domeniul sănătăţii.

  • Oncologia, de la compartiment la secţie, pentru a avea şi paliaţie   

Intenţia este, după cum punctam, de a mări capacitatea Oncologiei, întrucât se doreşte ca acest domeniu să fie prevăzut cu un compartiment de paliaţie. „Percepţia tuturor este că spitalul este un angajator mare, pentru că are foarte mulţi angajaţi. Într-adevăr, aşa este, dar cu cât modifici şi creezi compartimente noi, cu atât trebuie să aduci şi personal nou. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Oncologie. Noi am încercat să mărim capacitatea Oncologiei, dacă tot s-a făcut această investiţie destul de mare. Motiv pentru care s-a mărit de la 10 la 20 de paturi. Intenţionăm s-o mărim la 25 de paturi, ca să se transforme din compartiment în secţie. În momentul în care este secţie, ea însăşi poate să înglobeze compartimente. Mergeam în ideea să facem o secţie de oncologie care să aibă compartiment de paliaţie. Paliaţiile sunt, practic, viitorul. Sunt ceea ce va fi foarte necesar în Câmpulung.”, mai spunea  Andrei Aron.

  • „Din moment ce înfiinţăm noi compartimente şi aducem noi specialităţi în Spitalul Câmpulung, trebuie să rezolvăm şi personalul”

Dar personalul nu are cum să fie mutat dintr-un loc într-altul în cadrul spitalului. „Că nu este ca la privat! Şi pentru mine este un lucru destul de deranjant. În business-ul tău, când ai nevoie de oameni într-un anumit loc, îi iei de acolo şi-i duci în locul respectiv. În sistemul de stat nu se poate face acest lucru. În mod normal, este sindicatul primul care îţi pune piedici, te opreşte să faci acest lucru. Şi atunci, din moment ce înfiinţăm noi compartimente şi aducem noi specialităţi în Spitalul Câmpulung, trebuie cumva să rezolvăm şi personalul. Acum, momentul este destul de dificil, pentru că s-au blocat angajările. Vedem ce-o să mai fie până la sfârşitul anului, oricum, se fac nişte memorandumuri pe la minister. Dar, până se va răspunde la ele, se va încheia anul şi va trece perioada cât timp sunt blocate.”, a mai afirmat Andrei Aron. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!