23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Posada Rock va aduce la Câmpulung, timp de trei zile, 2.000 de turişti

De astăzi, 2 septembrie, până duminică, 4 septembrie 2022, Câmpulung va fi capitala rock-ului, graţie Festivalului Posada, ajuns la al 36-lea an al existenţei sale. „Posada este un bun al Câmpulungului şi un eveniment care aduce 2.000 de turişti în Câmpulung în acest weekend, care se vor caza aici, vor sta aici, vor consuma aici. Veţi vedea Câmpulungul plin, timp de trei zile, cum mi-aş dori să-l văd tot timpul. Probabil că vom ajunge şi acolo.”, spunea Bogdan Trîmbaciu care, împreună cu Răzvan Brăileanu, reprezentantul organizatorului principal, Asociaţia Rock Culture, a susţinut joi, 1 septembrie, o conferinţă de presă pentru prezentarea evenimentului.

  • Publicul de la Posada, cel mai civilizat

În deschiderea conferinţei de presă, Bogdan Trîmbaciu a salutat prezenţa colaboratorilor săi apropiaţi, Primăria Câmpulung, împreună cu care organizează Festivalul Posada Rock, şi jurnaliştii care au preluat şi transmis informaţiile legate de organizare şi program.

„Se va umple iar oraşul de rockeri, lucru care mă bucură. De asemenea, mă bucură un lucru care poate părea minor, dar nu este. Şi anume faptul că publicul este unul foarte civilizat, în sensul că nu prea rămân gunoaie în urmă şi asta mă bucură foarte tare. Doamne, ajută! să câştige cel mai bun! Îmi aduc aminte ce bucurie aveau toţi anul trecut… a fost foarte fain! Şi atmosfera este foarte interesantă. Îmi place Posada Rock şi să dea Dumnezeu să avem cât mai multe ediţii şi să crească din ce în ce mai mult!”, a transmis primăriţa Elena Lasconi.

  • Bogdan Trîmbaciu: „Posada Rock este unul dintre primele trei festivaluri rock din ţară şi sperăm să ajungem şi mai sus”

Dacă gazda Elena Lasconi va fi plecată în Anglia pe durata festivalului, în schimb, din Anglia vin la Posada patru formaţii. „Posada Rock, de mult timp, a depăşit graniţele ţării şi este un eveniment internaţional. Este unul dintre principalele produse de export ale Câmpulungului, pentru că Posada Rock este al Câmpulungului. Nu este al nimănui altcuiva. La ora actuală, Posada Rock este unul dintre primele trei festivaluri rock din ţară şi sperăm să ajungem şi mai sus, depăşind toate obstacolele inerente ale unui oraş mai mic faţă de oraşele care îşi permit festivaluri de acest gen, dar, cu toate acestea, foarte ambiţios.”, a transmis Bogdan Trîmbaciu.

Headlinerii ediţiei 2022 a evenimentului de la Câmpulung sunt de la cel mai înalt nivel, fiind pe prima poziţie la oricare alt festival de profil din Europa şi din lume. În prima zi a festivalului, vineri, 2 septembrie, capul de afiş al concertului va fi Venom, “o formaţie din Marea Britanie, cu 40 de ani de experienţă, care a inventat genul black metal.” La ora conferinţei de presă, care a avut loc joi, în jurul prânzului, membrii trupei Venom erau în avion, în drum spre România. „N-avem probleme cu întârzierile şi cu nimic altceva.”, a precizat acesta.

Înaintea headliner-ului serii va cânta Persefone, „formaţie din Andora, o ţară un pic mai mică decât Câmpulungul. Sunt extraordinar de buni! Şi ei, şi Venom au fost o singură dată în România, acum vreo zece ani. Se întorc cu bucurie şi vor fi la Câmpulung. Vă invit să-i urmăriţi vineri seara, pentru că va fi un spectacol cu totul şi cu totul special.”, a mai spus Bogdan Trîmbaciu.

Tot în recital, în această seară, vor fi câştigătorii de anul trecut, Gunshee, o trupă foarte tânără, care a făcut senzaţie în 2021. „De data aceasta, au trecut la următorul pas, acela de recital.”, a mai spus Bogdan Trîmbaciu. Astăzi cântă şi White Walls, cea mai bună formaţie de rock progresiv din România. „Vor avea un show cu totul şi cu totul special, cu proiecţii pe ecrane. Vom avea nişte ecrane mari la stadion şi condiţii foarte bune.”, a continuat prezentarea acestuia.

  • Un vlogger urmărit de milioane de oameni din lume, pe scena festivalului de la Câmpulung  

Recitalurile serii de sâmbătă arată astfel: Paradise Lost în postura de headliner, The Haunted, Bucovina şi Lupu’ cel Rău. „Paradise Lost vine, de asemenea, din Marea Britanie, fiind o formaţie legendară, care şi-a lăsat amprenta asupra rock-ului mondial”, pe care Bogdan Trîmbaciu, după cum mărturisea, încearcă de zece ani s-o aducă la Posada. Paradise Lost a asigurat şi fundalul sonor al conferinţei de presă. Înaintea britanicilor de la Paradise Lost cântă The Haunted, „un super-grup suedez, format din membrii întemeietori At the Gates, plus Ola Englund, care este, probabil, cea mai cunoscută figură de metal din Europa. Este un vlogger care are milioane de vizualizări şi care a inventat un brand de instrument muzical (n.r. este proprietarul chitarelor Solar) care se vinde foarte bine la ora actuală. Mai mult decât atât, toţi cei care îl urmăresc vor avea informaţii despre Câmpulung şi vor vedea ceea ce se întâmplă aici. Ei vor cânta înainte de Paradise Lost şi sunt pentru prima dată în România.”, spunea Bogdan Trîmbaciu.

„Bucovina se întoarce la Câmpulung Muscel. A mai fost o dată la Posada. Înaintea lor va cânta Lupu’ cel Rău, altă formaţie românească foarte drăguţă, de la Constanţa, cu un număr de fani destul de mare, compusă din artişti vechi în România.”, a continuat prezentarea acestuia.

Duminică va fi punk în program. „Şi nu punk oarecum. Avem, probabil, cele mai mari formaţii de punk care mai există la ora actuală în lume. Nu ne ferim să spunem acest lucru. Sex Pistols nu prea mai cântă, iar Ramones s-a cam dus. În prezent, The Exploited este formaţia cea mai cunoscută din lume pe genul punk şi ea va încheia Festivalul Posada. Înaintea lor este The Toy Dolls – Official, o formaţie pe care eu, cel puţin, o ascult de 30 de ani. Aveam casetele pe benzi magnetice. Este o bucurie să-i vedeţi, sunt foarte veseli. Înaintea lor va fi Recycle Bin Band, o trupă punk românească. Vor avea instrumente de suflat şi sunt foarte buni, de asemenea.”, a prezentat Bogdan Trîmbaciu recitalurile fiecăreia dintre cele trei seri.

  • Premii în valoare totală de 4.000 de euro, plus facilităţi

Răzvan Brăileanu, din partea Asociaţiei Rock Culture, a vorbit despre partea de concurs a festivalului. „Trupele din underground au avut întotdeauna nevoie de sprijin. Acum, cu atât mai mult după această pandemie. Am avut peste 40 de trupe care s-au înscris, 39 de aplicaţii valide, dintre care juriul a ales 10 finalişti, care vor urca pe scena de la Posada. Sunt trupe din toată ţara, Bucureşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Cluj, Oradea, Arad şi Sibiu. Dar avem şi trei trupe din afara ţării, respectiv din Moldova, Ungaria şi Bulgaria. Sprijinul pe care noi îl acordăm prin participarea şi premiile de la Posada se vede. Formaţia de anul trecut, Gunshee, care a câştigat Marele Premiu, ne-a transmis că sprijinul primit de la noi i-a ajutat foarte mult. În momentul de faţă, ei cântă foarte mult, sunt nişte muzicieni foarte buni, care participă şi la alte proiecte, cu artişti mari din ţară, însă Gunshee a reuşit să iasă şi în afara ţării. Au un viitor foarte bun în faţă. Valoarea concursului creşte de la an la an. Ne bucurăm că trupele învaţă pe parcurs să se prezinte, atât în faţa publicului, cât şi în faţa unui juriu.”, a relatat Răzvan Brăileanu.

Organizatorii le-au cerut pentru înscriere, conform regulamentului, trei piese audio, o piesă video live, o biografie şi trei fotografii. Cele mai multe dintre trupe s-au prezentat aşa cum s-ar prezenta la un festival internaţional de prima mână. „Ne bucurăm că sprijinim underground-ul şi că underground-ul simte acest sprijin din partea noastră, Posada fiind, din păcate, pentru România, singurul festival-concurs open air care are loc.”, a mai spus acesta.

„Şi cel mai mare şi mai important concurs pentru muzica rock din România – a completat Bogdan Trîmbaciu. De mulţi ani suntem deja acolo. Şi nu numai din punct de vedere al formaţiilor şi al ceea ce oferim formaţiilor ca logistică, ci şi din punct de vedere al premiilor la care participă şi Primăria Câmpulung.”

Premiile sunt suportate jumătate de către Asociaţia Rock Culture şi jumătate de către Primăria Câmpulung. Marele Premiu este recompensat cu 2.000 euro, premiul I, cu 1.000 euro, premiul II, cu 700 euro, premiul III, cu 300 de euro. Premiile în valoare totală de 4.000 de euro sunt completate cu facilităţi oferite de către partenerii organizatorilor, videoclipuri, înregistrarea de albume, turnee şi „multe alte lucruri utile pentru o formaţie care o pot lansa şi duce mai departe în industria muzicală, extrem de pretenţioasă.”, după cum au punctat organizatorii.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!