20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Elena Lasconi, luată prin surprindere la şedinţa de Consiliu de Nicolae Zaharia: „M-a minţit că n-o să-şi dea demisia”

Elena Lasconi a povestit, la conferinţa de presă de astăzi, că şedinţa Consiliului Local de aseară a constituit momentul în care şi ea, la fel ca toţi câmpulungenii care au urmărit transmisiunea în direct, a aflat despre demisia viceprimarului Nicolae Zaharia. Asta deşi, cu o săptămână înainte, a discutat cu vicele pe acest subiect care circula sub formă de zvon în oraş. Iar Zaharia ar fi izbucnit în râs când a fost întrebat de renunţarea la funcţia de viceprimar. Şi, totuşi, începând cu 1 septembrie, acesta şi-a înaintat demisia, hârtia fiind înmânată secretarului Ramona Simion în direct, în faţa camerelor de filmare. După schimbul de replici dure de la dezbaterea de ieri, primăriţa şi-a cerut scuze în faţa câmpulungenilor pentru ieşirea provocată de fostul viceprimar. „Nu este uşor şi uneori nu ai cum să nu-ţi piezi firea după toate atacurile şi mizeriile pe care le trăieşti în fiecare zi.”, a justificat aceasta faptul că a răspuns cum nu trebuia s-o facă.

  • „M-am simţit rănită şi îmi pare rău că am lăsat să se vadă emoţiile”        

„Ce s-a întâmplat aseară, la şedinţa de Consiliu Local, sper să nu se mai întâmple niciodată şi sunt sigură că aşa va fi.”, şi-a început Elena Lasconi mesajul prin care şi-a cerut iertare pentru faptul că a răspuns unei provocări „într-o lume în care să jigneşti o femeie este o normalitate.” „Îmi cer scuze pentru acest incident în faţa câmpulungenilor. Vreau să vă mărturisesc că, într-un fel, m-am simţit rănită şi îmi pare rău că am lăsat să se vadă emoţiile şi sentimentele. N-o să se mai întâmple asta, le voi rezerva numai pentru cetăţeni. S-a întâmplat aşa, pentru că am fost minţită. Deşi, de o lună, era o bârfă în oraş că viceprimarul îşi da va demisia. În urmă cu o săptămână, când domnul vice era încă în concediu, l-am întrebat dacă este adevărat şi dacă îşi va da demisia, iar el a râs. Mi-a spus că suntem într-un cuib de viespi aici şi că sunt tot felul de discuţii.”, a afirmat Elena Lasconi.

Având răspunsului viceprimarului, şefa Executivului a fost luată prin surprindere de anunţul public al lui Nicolae Zaharia, care a evitat să-i comunice ei înainte de a se adresa Consiliului Local şi comunităţii. „După doi ani în care am colaborat, am mâncat împreună, am pus la cale lucruri împreună, nu ai nici măcar o discuţie cu mine? Pur şi simplu, eu să aflu ultima.”, a spus aceasta.

  • „Era implicat în trei proiecte europene şi în cel puţin 20 de comisii, toate foarte importante”   

Din mesajul primăriţei a reieşit că Zaharia, profesor de istorie, n-a făcut faţă stresului muncii de teren şi comunicării cu alt gen de oameni decât era el obişnuit în perioada în care era director de liceu. „Ştiu că domnia sa este o persoană sensibilă. De fiecare dată când venea de pe teren, de la comisia de repartizare a locurilor de parcare, era deranjat. Îl înţeleg, pentru că nu este uşor să ai tot timpul de-a face cu oameni nemulţumiţi, cu oameni care îţi vorbesc urât, uneori te înjură, înţeleg acest lucru. Suntem în urmă cu alocarea parcărilor, tocmai pentru că această comisie n-a mai făcut teren de multă vreme.”, a mai precizat Elena Lasconi.

Ea a comentat şi motivul invocat public de Zaharia pentru demisia din funcţie: pierderea atribuţiilor de coordonator al ADP, Pieţelor, Edilului şi şcolilor. I-au fost transferate, în schimb, cele privind Biblioteca Municipală „Ion Barbu” şi Muzeul Municipal. „Pe lângă Bibliotecă şi Muzeu, era implicat în trei proiecte europene şi în cel puţin 20 de comisii, toate foarte importante. Deja am menţionat-o pe cea cu parcările. Mai are comisia de circulaţie, care are o grămadă de solicitări de la oameni pe diverse speţe legate de circulaţia pe drumurile publice.”, a afirmat primăriţa care, spre deosebire de alţi omologi din ţară care ţin viceprimarul cu rol decorativ, i-a dat de muncă.

  • „În momentul în care a început acest război politic murdar, Nicolae Zaharia s-a alăturat partidului şi nu intereselor Câmpulungului”  

Până în momentul blocării investiţiei pe Bulevardul „Pardon”, prin acţiunea în instanţă a prefectului Radu Perianu, care urmăreşte anularea autorizaţiei de construire, parteneriatul USR – PNL a funcţionat, cu foarte mici excepţii. „Dar în momentul în care a început acest război politic murdar, Nicolae Zaharia s-a alăturat partidului şi nu intereselor Câmpulungului. A participat la conferinţa de presă pe care a organizat-o prefectul, la care s-au spus foarte multe minciuni. A încercat să inducă în eroare publicul. M-a deranjat, pentru că nu era vorba de persoana mea, ci de interesul oraşului.”, a relatat Elena Lasconi.

Reproşul acesteia la adresa fostului vice a fost că el ar fi putut să nu participe la conferinţa de presă a prefectului, o conferinţă profund politică, invocând parteneriatul pe care PNL îl avea la Câmpulung cu USR. Şi mai mult decât atât, faptul că este el coleg de etaj, având birourile unul lângă celălalt, cu Elena Lasconi. „Şi le trăim pe toate, şi bune, şi rele, şi grele. Credeţi-mă că este foarte greu. Nu mă plâng de muncă, pentru că pot să duc. Este foarte multă muncă şi foarte multă responsabilitate. Chiar m-am gândit azi noapte, căci n-am putut să dorm aproape deloc, că lunar semnez între 3.000 şi 5.000 de documente. O mică greşeală ar putea să însemne libertatea mea. Trebuie să fiu foarte atentă la asta şi am descoperit multe greşeli, pe care, nu ştiu, poate că aşa a vrut Dumnezeu să mi le arate. Nu mă plâng că stau 10-12 ore la muncă. Este epuizant, însă, faptul că văd atâta răutate şi atâta venin. Tocmai de aceea o să încep să am grijă de mine.”, a mai spus aceasta.

  • Un proxenet a vrut să intre cu maşina în mine. Eu eram fără maşină. Eram pe stradă şi m-a scuipat

Elena Lasconi a povestit şi ce i s-a întâmplat din cauza unui titlu iresponsabil de articol: „O să vă dau un exemplu despre ce înseamnă responsabilitate. Nu sunt eu profesor în jurnalism şi n-o să fac niciodată asta. V-am văzut ca pe colegi, pentru că am atâta antrenament de jurnalist. Un titlu dintr-un ziar local din Câmpulung, cum că „Un motociclist a murit din cauza unei guri de canal”, a avut următoarea reacţie. În acea zi, un proxenet a vrut să intre cu maşina în mine. Eu eram fără maşină. Eram pe stradă şi m-a scuipat. Acum este cercetat penal pentru ultraj. N-ar trebui să ne jucăm cu aşa ceva, pentru că poate fi în joc viaţa unui om.”

  • Nu eu am încălcat protocolul, ei au fost cei care au încălcat protocolul într-un moment foarte greu”

Tot aşa cum Nicolae Zaharia n-a anunţat-o, deşi liberalii ştiau de la prefect că urmează acţiunea în instanţă pentru oprirea lucrării pe bulevard, tot aşa, şi de această dată, primăriţa a avut parte de o surpriză în direct. „Luând în considerare faptul că m-a minţit că n-o să-şi dea demisia, pot să cred absolut orice. Nu eu am încălcat protocolul, ei au fost cei care au încălcat protocolul într-un moment foarte greu. Anul trecut, de Zilele Câmpulungului, am anulat licitaţia, pentru că nu mi s-a părut că este în regulă. Mi s-a părut că ar fi o ilegalitate dacă am continua. Iar în momentul în care am simţit că sunt la pământ, pentru că a fost foarte greu să fac anunţul că nu se vor ţine Zilele Câmpulungului, ei m-au călcat cu bocancul pe cap. Au făcut o postare în care au introdus un citat din acordul de parteneriat. Noi am stabilit, când am scris acel acord, că vom scoate conţinut din el doar când vom scoate săbiile. Metaforic vorbind. Şi ei au făcut-o. Şi au fost mai multe momente. Nu aş vrea să ne întoarcem în timp. Cert este că lucrează împotriva comunităţii.”, a adăugat Elena Lasconi.

În următoarele 30 de zile trebuie desemnat următorul viceprimar. „Aş avea nevoie de cineva cu care să pot să fac echipă, care să nu încerce să mă păzească, să caute tot felul de greşeli şi să lovească pe la spate politic. Sper să înţeleagă şi majoritatea consilierilor.”, a încheiat aceasta. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!