14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfinţitul Calinic la Biserica din Bădeni

În Duminica a XI-a după Rusalii, credincioşii musceleni din parohia Bădeni Pământeni, comuna Stoeneşti, protopopiatul Câmpulung Muscel, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeşeanul. Chiriarhul Eparhiei a oficiat duminică, 28 august, Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Cu această ocazie, Ierarhul Argeşean a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat că suntem datori să iertăm toate greşelile semenilor noştri.

Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Bădeni Pământeni a fost ridicată în perioada 1838-1841, fiind restaurată în decursul timpului de vrednicii preoţi care au slujit în acest loc. Între aceştia se încadrează şi părintele Ion Stuparu, care a reuşit să realizeze foarte multe lucrări, contribuind în perioada 1980-2011 la îmbogăţirea vieţii spirituale a credincioşilor încredinţaţi. Alexandru Vasile Stuparu, fiul acestuia, instalat preot paroh în anul 2011, a continuat cu multă atenţie lucrarea pastoral-administrativă desfăşurată de tatăl său.

(foto: Cristi Gheorghe)

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!