0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Turişti neechipaţi, coborâţi de salvamontişti de pe munte

Luna august este cea mai grea pentru salvatorii montani, fiind o lună a concediilor, sunt mulţi turişti care se aventurează pe munte, unii echipaţi corespunzător şi cu condiţie fizică, alţii mai puţin. Motive ca luna să fie caracterizată prin foarte multe accidente pe munte şi cu cel mai ridicat grad de dificultate.

Numai într-o zi, la finele săptămânii trecute, salvatorii de la Formaţia Salvamont Câmpulung, patrula de la Baza Voina au avut două intervenţii, care, din fericire s-au terminat cu bine. Aceştia au fost solicitaţi să caute doi alergători, care au parcurs creasta Iezer – Păpuşa şi nu au mai ajuns la maşină. Cei doi au fost găsiţi şi erau în afara oricărui pericol.

Cealaltă intervenţie a constat în coborârea unui grup de patru tineri, care coborau de la Refugiul Iezer spre Cabana Voina şi erau echipaţi precar şi fără lanterne sau lumini frontale. Salvamontiştii câmpulungeni i-au ajutat pe turişti să coboare în siguranţă la baza muntelui. E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!