3.7 C
Campulung Muscel
23/04/2024

Salvatorii argeşeni participă la stingerea incendiile de vegetaţie din Franţa

Ieri, au pornit la drum 8 subofiţeri cu o autospecială de stins incendii la fondul forestier, pentru a sprijini autorităţile franceze în lupta cu flăcările.

Pompierii noştri fac parte dintr-un modul specializat de intervenţie al României, format din 77 de cadre şi 17 mijloace de intervenţie, care desfăşoară misiunea în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Guvernul Republicii Franţa prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

„În data de 11 august 2022, ora 22.00, o aeronavă militară C-17 Globemaster III, din dotarea Bazei PAPA de Transport Aerian Strategic a decolat de pe aeroportul Baza 90 din Bucureşti cu destinaţia Franţa (zona Bordeaux), în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o oferă autorităţilor franceze, aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie.

Totodată, o altă aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria urmează în această noapte să decoleze de pe aeroportul din Timişoara, cu echipaj format din pompieri salvatori şi tehnică de intervenţie specifică aflată în dotare.

Dată fiind capacitatea limitată rămasă disponibilă în cele 2 aeronave încadrate cu tehnica de intervenţie şi personal aferent, pe 12 august 2022, un avion militar aflat în dotarea MApN va efectua o misiune de transport a restului de personal format din pompieri salvatori.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenţie.

Reamintim faptul că ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franţa prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!