0.7 C
Campulung Muscel
03/12/2022

O familie cu doi copii, recuperată de salvamontiştii câmpulungeni de pe Vârful Vârtoapele

Salvamontiştii argeşeni au parte de zile grele, cu nenumărate misiuni, după ce munţii Făgăraş au fost luaţi cu asalt de turişti. Din păcate, nu toţi cu echipament adecvat şi pregătiţi fizic.

Numai ieri, au avut trei acţiuni în condiţiile în care a fost în timpul săptămânii…

Una dintre ele a fost a Formaţiei Salvamont Câmpulung, care a recuperat patru turişti, doi adulţi şi doi copii, de 5 şi 6 ani, surprinşi de codul portocaliu de ploi şi vijelii în Vârful Vârtoapele, Dragoslavele, fără îmbrăcăminte adecvată. Copii au fost stabilizaţi hipotermic şi coborâţi până la maşină veseli şi glumind!

Celelalte echipe ale Salvamont Argeş au extras două persoane de sub Vârful Lespezi, în condiţiile în care se gândiseră să „scurteze” din „Căldarea Berbecilor”, abordând o direcţie spre vârf. Au rămas blocaţi de frică într-o zonă aproape verticală. Intervenţie a fost făcută împreună cu colegii sibieni, care tocmai duceau înapoi în Călţun echipamentul folosit în weekend. A doua, două doamne din Elveţia, care au parcurs „Valea lui Stan”, la ieşire, una dintre el a lunecat puţin şi prezenta o suspiciune de fractură de umărul stâng. Amândouă au fost preluate de ambulanţa SMURD.

„Din tot sufletul, vă urăm drum bun, în siguranţă! Grijă mare la echipament şi la prognoza meteo!”, a transmis Salvamont Argeş. E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!