23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

„Goblenul – artă, măiestrie şi pasiune”, expoziţia lunii august la Casa Memorială „George Topârceanu”

Muzeul Municipal Câmpulung are deosebita plăcere de a vă invita să vizitaţi expoziţia temporară „Goblenul – artă, măiestrie şi pasiune”, deschisă în perioada 8 – 31 august 2022 la Casa Memorială „George Topârceanu” din Nămăeşti.

Expoziţia cuprinde o bogată şi încântătoare colecţie de goblenuri realizate cu mult talent de Maria Bragă, din comuna Stoeneşti.

Cele 37 de picturi cu acul, expuse într-un cadru ce le defineşte valoarea, au o tematică variată pornind de la naturi moarte, la peisaje, portrete ori teme religioase.

Vizitând expoziţia aveţi şi posibilitatea de a afla mai multe amănunte despre tehnica goblenului.

„Putem compara arta goblenului cu pictura, dar aceasta este mult mai complică. Această artă s-a extins atât în mediul rural cât şi cel urban, fiind o piatră de încercare a răbdării şi a tehnicii. Acest tip de cusătură presupune multă muncă, este laborios prin definiţie şi mult mai greu decât orice altă cusătură, pentru că această tehnică presupune o cusătură ireproşabilă şi de asemenea mai presupune o reproducere identică a desenului, o activitate laborioasă care necesită îndemânare, răbdare, uneori chiar simţ artistic, iar după unii reprezintă o veritabilă terapie. Vă aşteptăm cu mult drag!”, ne-a declarat Alexandru Oprea, managerul Muzeului Municipal Câmpulung.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!