17.9 C
Campulung Muscel
June 15, 2021

Deputatul Simona Bucura Oprescu, la discuţii cu reprezentanţii instituţiilor francofone în România

Din postura de membru al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, deputatul argeşean Simona Bucura Oprescu a participat la o nouă sesiune de discuţii cu reprezentanţii instituţiilor francofone în România, preşedinţii Grupurilor parlamentare de prietenie cu Franţa şi cu Belgia, preşedinţii Comisiilor pentru afaceri europene şi politică externă din Parlamentul României, dar şi al reprezentanţilor diplomatici de rang superior a căror temă principală de dezbatere a vizat poziţia şi consolidarea României drept „stat-pilon” al Francofoniei, precum şi perspectivele francofone în contextul Uniunii Europene.
Temele dezbătute în cadrul acestei întrevederi, de luni, 24 mai, au fost diverse, pornind de la importanţa francofoniei şi contribuţia adusă sistemului educaţional din România, consolidarea schimburilor culturale franco-române, dar şi a relaţiilor bilaterale cu accent asupra parteneriatului diplomatic româno-francez şi până la necesitatea existenţei unei diversităţi lingvistice la nivel european, oferind astfel noi oportunităţi de angajare studenţilor/tinerilor absolvenţi precum existenţa „Programului Erasmus” sau prin intermediul altor activităţi universitare necesare promovării sau care pot promova mediul francofon în special, în condiţiile în care pe teritoriul României sunt prezente un număr de 111 filiale universitare francofone.
„Pe parcursul acestor dezbateri am avut prilejul să iau cuvântul şi, astfel, să pot sublinia pe de o parte importanţa prezenţei limbii franceze şi a utilizării cu prioritate a acesteia în rândul statelor europene, dar şi colaborarea excelentă şi performanţele atinse prin intermediul angajamentului comun „franco-român Dacia-Renault” şi a consolidării acestui parteneriat în cadrul viitoarelor proiecte. În cadrul acestor dezbateri au fost ţinute alocuţiuni din partea reprezentanţilor Parlamentului şi Guvernului României în postura domnului Cornel Feruţă, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, domnului senator Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei, dar şi a reprezentanţilor celorlalte state francofone în postura domnului Jacques Krabal, secretar general parlamentar al Adunării Parlamentare a Francofoniei, preşedintele GADIF, E.S. doamna Rana Mokaddem, Ambasador al Republicii Libaneze la Bucureşti, E.S. doamna Laurence Auer, Ambasador al Republicii Franceze la Bucureşti, reprezentantul OIF pentru Europa Centrală şi de Est, domnul Éric Poppe, director regional al Agenţiei Universitare a Francofoniei, domnul Mohamed Ketata, directorul Institutului Francez în România, doamna Hélène Roos, domnul François Coste, preşedintele Camerei de comerţ şi industrie franceză în România-CCIFER şi doamna Adela Jansen, membră a Consiliului director CCIFER.”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!