23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

„Vrăjitorul din Oz”, de Lyman Frank Baum, cartea recomandată de Biblioteca Municipală

Biblioteca Municipală Câmpulung vă recomandă cartea săptămânii 1 – 05 august „Vrăjitorul din Oz”, autor Lyman Frank Baum, Editura „Rgis” Bucureşti, 2022.

„Vrăjitorul din Oz” este povestea micii orfane Dorothy, o fetiţă care locuia in Kansas, la ferma mătuşii Em şi a unchiului Henry. Stârnită din senin într-o bună zi, o tornadă îi ia pe sus pe Dorothy şi pe cel mai bun prieten al ei, căţelul Toto, purtându-i peste mări şi ţări în tărâmul de basm numit „Oz”. Dorothy doreşte să îl găsească pe puternicul Vrăjitor din Oraşul Smaraldelor pentru a o ajuta să ajungă înapoi în Kansas. Pe drumul către vrăjitor i se alătură trei noi prieteni: Sperie-Ciori – omul de paie care îşi dorea un creier, Omul de Tinichea – care voia o inimă şi Leul cel Fricos – care dorea să primească o fărâmă de curaj. Cei patru călători trec prin mai multe încercări, vrăjitorul din Oz reuşind să le împlinească celor trei prieteni dorinţele, iar Dorothy şi căţelul său Toto ajung acasă cu ajutorul Vrăjitoarei celei Bune din Miazăzi, Gilda. Astfel, aceste personaje au devenit eroi de legendă în imaginaţia copiilor noştri, ca şi a noastră şi a părinților noştri.

Vă aşteptăm la Bibliotecă pentru a împrumuta acestă operă clasică a literaturii pentru copii!

Biblioteca Municipală Câmpulung, august 2022.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!