23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

Trebuie redusă cererea de droguri! Şi oferta!

Lupta împotriva traficului şi consumului de droguri a devenit prioritate guvernamentală! Este un lucru asumat şi cuprins în Strategia Naţională în domeniul drogurilor pentru perioada 2022-2026, conform Hotărârii Guvernului nr. 344/2022. Trebuie redusă cererea de droguri! Şi oferta!

Piaţa de vânzare a narcoticelor, grupările de criminalitate organizată implicate în traficul de droguri este obligatoriu să fie oprite. Pentru asta, un obiectiv principal al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş este consolidarea intervenţiilor de contracarare a acestor grupări.

„Consumul de stupefiante este o realitate. Tineri sau adulţi, mulţi români cad în această plasă. Cred că încă putem construi mult pe zona de educaţie din acest punct de vedere. Acţiunile de prevenire nu vor fi niciodată prea multe. Nici programele sau proiectele cu această temă. Un om informat şi educat va fi un om câştigat.

Un obiectiv pe linia prevenirii consumului de droguri, stabilit de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Argeş vizează dezvoltarea serviciilor şi intervenţiilor de asistenţă medicală, psihologică şi socială care le sunt destinate celor pentru care putem reduce efectele negative ale consumului de narcotice.

Acţiunile Centrului cuprind şi sistemele privative de libertate. Specialiştii nu vor doar să ofere un bagaj de cunoştinţe despre ce li se poate întâmpla celor care consumă droguri, ci să conştientizeze  pericolul.

Instituţia Prefectului Judeţului Argeş va monitoriza dezvoltarea intervenţiilor, strategiilor contextuale şi universale de prevenire a consumului de droguri la nivelul judeţului, adresate populaţiei generale, precum şi reducerea stigmatizării persoanelor care consumă droguri prin implementarea de campanii, proiecte, intervenţii şi activităţi specifice de informare efectuate de Centrul Regional Antidrog Piteşti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.”, a transmis prefectul Radu Perianu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!