20.7 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Munţii Făgăraş s-au îmbogăţit în iulie cu alţi trei pui de zimbru

Luna iulie a adus alţi trei viţei în Munţii Făgăraş şi ajungem la un total de şase pui sănătoşi. National Geographic susţine proiectul de reintroducere a zimbrilor în Munţii Făgăraş, implementat de Fundaţia Conservathion Carpathia şi a donat pentru aparatura de monitorizare a speciei: camere de supraveghere cu senzor de mişcare şi o camera cu termoviziune, colare GPS cu antene radio şi staţii de recepţie.

„Suntem încântaţi de apariţia celor trei viţei în cadrul primul grup eliberat în Munţii Făgăraş, în luna mai 2020. Toţi par să fie sănătoşi şi reacţionează bine la mişcările dinamice ale turmei. Au timp suficient să crească până la venirea iernii. Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Munţii Făgăraş este susţinut financiar nu doar prin proiectul LIFE Carpathia, ci şi de National Geographic: sistemele de monitorizare achiziţionate ne ajută să urmărim mişcările speciei. Ne interesează cum se adaptează la noua lor casă, cât explorează şi dacă se apropie sau nu de comunităţi. Cu ajutorul colarelor GPS avem date zilnice despre prezenţa lor (latitudine, altitudine, longitudine) şi chiar am întocmit o primă. Iar cu ajutorul antenelor radio rangerii recepţionează semnal în apropierea zimbrilor, îi localizează mai uşor în teren.”, au transmis repereznantaţii Conservation Carpathia.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!