0.7 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Avocatul Mischa Wladimiroff, implicat în procesul lui Slobodan Milosevici, s-a aflat, timp de o săptămână, la Câmpulung

Între personalităţile prezente la Câmpulung cu ocazia „Moot Court Europe 2022”, concursul internaţional de procese simulate, organizat, începând din 2017, în municipiul nostru, s-a remarcat, ca durată a şederii, dar, mai ales, ca rol jucat în cadrul evenimentului, avocatul Mischa Wladimiroff. Invitatul organizatorilor celei de-a patra ediţii a competiţiei în care au fost implicate echipe din nouă state a fost preşedintele completului de judecată, în faţa căruia au pledat Acuzarea şi Apărarea. Mai mult decât atât, distinsul oaspete a prezidat o dezbatere despre drepturile omului, acţiune separată de rundele concursului propriu-zis.

Lecturând scurta biografie a musafirului a cărui implicare în proiect s-a datorat parteneriatului Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” cu Fundaţia Olanda-România, putem afirma ca însăşi prezenţa acestuia la Câmpulung a fost un eveniment pentru oraşul nostru.

„Prof.dr. Mischa Wladimiroff este specialist de top în dreptul internaţional. Mischa Wladimiroff a fost amicus curiae în cadrul procesului lui Slobodan Milosevici, judecat la Haga, în faţa Tribunalului pentru Crime de Război din fosta Iugoslavie.

În bogata sa carieră juridică, profesorul Wladimiroff a fost, printre altele, avocat la Curtea Supremă a Olandei, profesor la Universitatea din Utrecht, preşedintele Consiliului Consultativ al Tribunalului pentru Crime de Război de la Haga, preşedintele Asociaţiei Internaţionale de Drept Penal, co-fondator şi preşedinte al Asociaţiei Europene a Avocaţilor de Drept Penal.

Mischa Wladimiroff a activat ca expert, negociator sau consilier juridic în multiple procese internaţionale judecate în cadrul Tribunalelor de la Haga. A fost negociator pentru Crucea Roşie Internaţională în procesul contra Guvernului Georgiei, raportor al Consiliului Europei în procesul deschis de Turcia împotriva liderului separatiştilor curzi, Abdullah Ocalan, consilier în procesul lui Charles Taylor (judecat în faţa Tribunalului Special pentru Sierra Leone, cu sediul la Haga) sau consilier în cadrul Tribunalului Special pentru Liban (înfiinţat la Haga cu scopul de a judeca persoanele presupuse responsabile pentru atentatul în care şi-a pierdut viaţa primul ministru libanez Rafic Hariri).”, sunt amănunte puse la dispoziţie de organizatori. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!