11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Simona Bucura Oprescu: „Primăriile pot cere din august fonduri pentru a trece la iluminarea stradală cu becuri LED!”

După jumătatea lunii august, primăriile vor putea cere bani pentru înlocuirea corpurilor de iluminat public care au consum mare de energie cu unele mai eficiente, ce funcţionează pe bază de becuri LED.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă că primăriile interesate să participe la ediţia din acest an a programului „Iluminat Public” îşi pot crea conturile de utilizator în aplicaţia informatică de pe site-ul autorităţii începând cu data de 16 august 2022, iar câteva zile mai târziu, respectiv din 19 august, ora 10.00, vor putea depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă.

„Prin acest program se înlocuiesc corpurile de iluminat public cu un consum mare de energie cu unele mai eficiente, ce funcţionează pe bază de becuri LED.

Finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale, după cum urmează:

  • pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori – maximum 1.000.000 lei;
  • pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 de locuitori – maximum 2.000.000 lei;
  • pentru oraşe – maximum 3.000.000 lei;
  • pentru municipii de rang I – maximum 6.000.000 lei;
  • pentru municipii de rang II – maximum 5.000.000 lei.

Finanţarea acoperă 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.”, ne-a spus deputatul Simona Bucura Oprescu.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!