- În anul în care împlineşte 155 de ani, şcoala repetă o experienţă extraordinară. În trei ani consecutivi, „Carol I” a fost pe primul loc, cu promovare 100%
În 2022, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” s-a situat din nou înaintea celorlalte licee câmpulungene din punct de vedere al promovării examenului de Bacalaureat. Spunem „din nou”, pentru că este a cincea oară când reputatul colegiu înregistrează această performanţă excepţională. De trei ori consecutiv, promovarea a fost 100%, instituţia câmpulungeană concurând cu prestigiosul „I.C. Brătianu” din Piteşti, întrucât în municipiu a întrecut celelalte unităţi liceale. Repetarea reuşitei se produce într-un an important pentru şcoală, care va fi celebrat într-o manieră care, cu siguranţă, va impresiona: împlinirea a 155 de ani de la înfiinţarea Şcolii Normale. Dacă sfârşitul lunii noiembrie nu ne va prinde în toiul restricţiilor impuse de pandemie, va fi o sărbătoare strălucitoare, aşa cum s-a mai întâmplat în trecutul recent al colegiului.
- Aproximativ 100 de participanţi la „Moot Court Europe 2022”. Majoritatea din afara ţării
Astăzi, directorul adjunct Sebastian Cealîcu ne-a vorbit despre reuşitele şcolii în cadrul unui scurt bilanţ al momentelor notabile de peste an. Între acestea, concursul internaţional „Moot Court Europe 2022”, premiul I la etapa naţională a Olimpiadei de Pedagogie şi promovare de aproape 97% la examenul de Bacalaureat, rezultat care plasează şcoala pe locul I în oraş.
„Şi în acest an, în care Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” împlineşte 155 de ani de existenţă, munca elevilor şi a cadrelor didactice s-a concretizat în rezultate deosebite, obţinute atât la olimpiadele şcolare, la examenele de final de ciclu de învăţământ, în cadrul proiectelor europene, mobilităţi în cadrul unor proiecte Erasmus+ pe tematici diferite, cât şi la participarea la două ediţii ale concursului internaţional de simulare de procese „Moot Court”. O ediţie online s-a desfăşurat în luna aprilie, iar ultima ediţie din acest an s-a derulat la Câmpulung, la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” şi la Judecătoria Câmpulung, în perioada 27 iunie – 4 iulie.”, a afirmat directorul adjunct Sebastian Cealîcu.
Concursul „Moot Court Europe 2022” a implicat aproximativ 100 de participanţi, elevi, profesori, specialişti în justiţie, experţi juridici din Bulgaria, Elveţia, Olanda, Polonia, România, Scoţia, Slovacia şi Statele Unite ale Americii. Echipa de la „Carol I”, reprezentanta României, a fost pregătită de avocatul Brânduşa Popescu. „În urma unei prestaţii extraordinare, eleva Andreea Preduţ a obţinut premiul „Cel mai bun apărător”. Proiectul „Moot Court Europe 2022” a fost conceput de Centrul de Resurse Juridice de la New York, în parteneriat cu Departamentul de Educaţie de la New York, Fundaţia Olanda – România, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” şi Facultatea de Drept din Bucureşti, fiind realizat cu sprijinul Guvernului de la Haga şi cofinanţat de Ministerul Afacerilor Externe din Olanda, prin Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România.”, a continuat prezentarea lui Sebastian Cealîcu.
- Aproape 97%, promovarea la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat
La fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare s-au calificat zece elevi de la „Carol I”. „Toţi cei zece, premiaţi, dar vreau s-o nominalizez pe eleva Teodora Chichirez, care s-a întors cu premiul I pe ţară la Olimpiada de Pedagogie.”, a precizat interlocutorul nostru.
Altă reuşită: la Concursul de Robotică Next Lab, pentru şcoli gimnaziale, echipa Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” s-a clasat pe locul V dintr-un total de peste 250 de unităţi şcolare participante.
Bilanţul prezentat de Sebastian Cealîcu a continuat cu Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. „La examenele naţionale avem procente de promovabilitate foarte bune. La Evaluarea Naţională ne apropiem de 97%, iar la examenul de Bacalaureat, 96,42% este cel mai mare procent de promovabilitate din Câmpulung, după prima sesiune a acestui examen. Felicitări tuturor elevilor care au reprezentat cu cinste Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, felicitări colegilor care i-au pregătit, felicitări, de asemenea, Consiliului Şcolar al Elevilor, care, în acest an, a avut foarte multe iniţiative, concursuri, spectacole organizate pentru colegii lor şi, nu în ultimul rând, foarte multe acţiuni de voluntariat. Le dorim mult succes absolvenţilor noştri la admiterea în învăţământul superior! Aşteptăm rezultate bune de la concursul de Titularizare în învăţământ, la care au participat peste 20 de absolvenţi ai profilului pedagogic, specializarea învăţători-educatoare.”, a încheiat directorul adjunct Sebastian Cealîcu.
Timp de trei ani consecutivi, „Carol I” a avut o promovare de 100% la examenul de Bacalaureat, procent care l-a plasat pe primul loc în oraş. Însă au mai fost două situaţii, în 2021 şi 2022, când colegiul a fost tot primul, cu procent apropiat de cel maxim. Magda BĂNCESCU