27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Karina Pahonţu şi Teodora Ungureanu, premiante ale Concursului Internaţional „Basmele Reginei Maria”

Miercuri, 6 iulie, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, a avut loc premierea elevilor participanţi la Concursul Internaţional „Basmele Reginei Maria”. Aflată la a XV-a ediţie, prestigioasa competiţie este organizată de Palatul Copiilor din Craiova şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, şi al Alteţei Sale Regale, Principele Radu.

La ceremonie au fost prezenţi peste o sută de elevi din Alexandria, Arad, Baia Mare, Bucureşti, Buzău, Câmpulung, Cluj, Craiova, Iaşi, Lipova, Sibiu, Slatina, Piatra Neamţ, Piteşti, Târgu Jiu, Vaslui, Vălenii de Munte.

Felicitându-i pe toţi copiii care au crezut în talentul lor, Principesa Sofia a găzduit, în numele Majestăţii Sale Margareta, în grădina Palatului Elisabeta, ceremonia de premiere din cadrul concursului.

Ediţia de anul acesta a cuprins trei secţiuni: Creaţie Literară Originală (basm şi pagini de jurnal), Artă Plastică şi Artă Digitală.

Printre premianţi, la Secţiunea Creaţie Literară Originală de basme şi pagină de jurnal, s-au numărat două eleve de la Şcoala Gimnazială ,,Oprea Iorgulescu”, coordonate de profesoara Angela Biţan.

Este vorba de două eleve din clasa a VI-a, Karina Pahonţu, care a obţinut Premiul I la Creaţie Plastică şi Teodora Ungureanu, Premiul al II-lea la Creaţie Literară.

Basmele scrise de elevi au fost publicate într-un volum care a fost înmânat fiecărui premiant, împreună cu diploma.

În plus, elevii, părinţii acestora şi cadrele didactice au avut privilegiul de a vizita o aripă a Palatului Elisabeta, fiind introduşi într-o atmosferă cu totul specială, emoţionantă.

Felicitări tuturor!

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!