23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

Noul Altar de Vară al Mănăstirii Ioneşti a fost sfinţit

Obştea monahală de la mănăstirea argeşeană Sfânta Treime – Ionești a trăit duminică, 3 iulie, momente de mare bucurie. Credincioșii veniți într-un număr foarte mare au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a săvârșit și slujba de sfințire a noului Altar de Vară cu hramul Sfinții Ioachim și Ana, care a fost construit în curtea așezământului monahal.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a mulțumit credincioșilor pentru dragostea pe care o au față de noua mănăstire de la Ionești, însă a dorit să evidențieze și mesajul transmis de pericopa evanghelică rânduită pentru duminica trecută.

Construită în satul Redea din comuna Buzoiești, noua mănăstire este așezată în sudul județului Argeș, la 7 kilometri față de orașul Costești.

Potrivit documentelor în aceste locuri a existat în anul 1785 mănăstirea de călugări Butoiul, de pe valea Plescării, aparținând moșiei Butoianca. Această așezare monahală exista și în vremea domnitorului Mihai Viteazul . Un căpitan al acestuia pe nume Radu primește danie această moșie din partea domniței Stanca, soția domnitorului Mihai Viteazul .

În prezent, la inițiativa Chiriarhului Eparhiei, viața monahală este reînviată în noua mănăstire. Lucrările au fost începute de preoții Corneliu Popescu și Stoica Nicolae. Din anul 2011 la acest așezământ monahal este adus părintele ieromonah Ioachim Zlotar, venit de la mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel. Toate lucrările executate până în prezent au fost realizate cu sprijin financiar oferit de la Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul județean Argeș și primăria comunei Buzoiești.

În prezent se află în desfășurare lucrări de pictură care au fost realizate în proporție de 70%.

(foto: Cristian Gheorghe)

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!