21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeş: „Sistemul medical este pregătit să facă faţă unui nou val COVID”

În ultima perioadă se constată o creştere a numărului de cazuri COVID.

Situaţia nu este (încă) îngrijorătoare, iar în acest moment nu este cazul să fie instituite restricţii.

„Desigur, se fac scenarii pentru apariţia unui nou val de contaminare, care ar putea înseamnă 70.000 de noi cazuri pe săptămână în a doua jumătate a lunii august, dar sistemul medical este pregătit să facă faţă.

Marea majoritate a celor care se contaminează dezvoltă forme uşoare sau medii de COVID şi internările la ATI se menţin la nivel minim.

Totuşi, este indicat ca fiecare dintre noi să aibă mai multă grijă de propria persoană, să se protejeze, să evite aglomeraţiile sau să poarte mască în locurile publice aglomerate, mijloace de transport în comun, etc. Chiar dacă numărul cazurilor va continua să crească, este probabil să nu mai asistăm la forme severe ale bolii. Este dovedit ştiinţific că după orice astfel de pandemie modul de manifestare al bolii tinde să se fie cel al unei gripe sezoniere obişnuite.”, a transmis medicul Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeş.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!