23.1 C
Campulung Muscel
21/07/2024

ACS Inter Câmpulung, în faza regională a Cupei României 2022-2023

Fotbaliștii de la ACS Inter Câmpulung nu au intrat în vacanţă după finala judeţeană, cu CS Rucăr, a Cupei României, pe care au şi câştigat-o. Elevii antrenorului Ovidiu Tică vor juca mâine seară într-o nouă etapă a Cupei României, ediţia 2022-2023, şi anume faza regională, potrivit noilor reglementări stabilite de diriguitorii fotbalului românesc.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în şedinţa din 18 mai 2022 noul format al Cupei României, mai spectaculos şi atractiv, care va intra în vigoare din sezonul viitor, 2022-2023. Schimbarea a fost implementată pentru a spori interesul pentru această competiţie, atât din partea suporterilor, cât şi din partea televiziunilor.

 Structura noului format al Cupei României:

Faza regională: 42 de câştigătoare ale fazelor judeţene, cu şapte finale.

 • Turul 1: 7 campioane regionale + 69 de echipe din Liga 3: 76 de echipe.
 • Turul 2: 19 formaţii din Liga 3 + 38 de echipe din Turul 1 + 1 formaţie din Liga 2: 58 de echipe.
 • Turul 3: 29 de echipe din Turul 2+ 19 echipe din Liga 2: 48 de echipe.
 • Play-off: 24 de echipe din Turul 3 + 8 echipe din Liga 1: 32 de echipe.

Faza grupelor: 16 echipe din play-off + 8 echipe din Liga 1 (locurile 1-8).

 

Cele 24 de echipe vor fi împărţite în 4 grupe a câte 6 formaţii, cu cap de capi de serie: Urna 1 (primele 8 echipe din Liga 1), Urna 2 (următoarele 8 echipe în funcţie de clasament) şi Urna 3 (ultimele 8 echipe în funcţie de clasament).

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din Urna 1, o echipă din Urna 2 şi o echipă din Urna 3, la nivelul fiecărei grupe.

Primele două clasate se vor califica în faza sferturilor de finală.

 

Faza sferturilor de finală: 8 echipe din grupe

 • Locul 1 Grupa A – Locul 2 Grupa B
 • Locul 1 Grupa C – Locul 2 Grupa D
 • Locul 1 Grupa D – Locul 2 Grupa C
 • Locul 1 Grupa B – Locul 2 Grupa A

 

Faza semifinalelor: 4 formaţii din „sferturi”

 • Locul 1 Grupa A – Locul 2 Grupa B vs. Locul 1 Grupa C – Locul 2 Grupa D
 • Locul 1 Grupa D – Locul 2 Grupa C vs.  Locul 1 Grupa B – Locul 2 Grupa A

 

Finala: 2 formaţii, venite din „semifinale”

După disputarea fazei judeţene din ediţia 2022-2023, se intră în faza regională care se va disputa în zilele de 6, 9 şi 13 iulie. Meciurile se vor desfăşura în cele 14 grupe planificate cu câte 3 echipe fiecare şi grupate în 7 regiuni geografice. Ulterior, pe 16 iulie, câştigătoarele celor două grupe din fiecare regiune se vor întâlni în finala Regională! ACS Inter

Câmpulung face parte din Regiunea 5, fiind repartizată în grupa a 2-a, alături de echipele Dunărea Calafat (Dolj) şi Dunărea Turris Turnu Măgurele (Teleorman), ultima fiind echipă promovată în Liga a III-a.

 

Programul meciurilor este următorul:

 • Dunărea Turris Tr. Măgurele – Inter Câmpulung: 6 iulie
 • Dunărea Calafat – Dunărea Turris Turnu Măgurele: 9 iulie
 • Inter Câmpulung – Dunărea Calafat: 13 iulie

„Este o grupă grea, cu adversare valoroase. Echipa din Turnu Măgurele evoluează în Liga a III-a, iar cea din Calafat, ştiţi foarte bine, a jucat barajul de promovare în acelaşi eşalon cu CS Rucăr. Sperăm să ajungem să jucăm finala regională.”, a declarat managerul echipei din Câmpulung, Dan Gheorghe, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Avem 90 % din lotul cu care am abordat finala Cupei României, faza judeţeană. Lipsesc Andrei David, care este accidentat, şi portarul Adrian Tănase, care lucrează şi nu poate ajunge la meci. Revine Nilă şi e posibil să jucăm cu Horvat şi Ţiculeasa titulari, cei doi având o evoluţie foarte bună în finala cu CS Rucăr.”, a precizat antrenorul Ovidiu Tică. N. Manole

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!