19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Bogdan David împinge către Elena Lasconi decizia ruperii alianţei. Tot David „bate şaua” că îi va cere informări despre lucrări cu semnul întrebării ca să le facă publice

Bogdan David n-a îmbătrânit degeaba în politică, o „mocirlă” în care se practică presiunea şi loviturile sub centură, cu consecinţe asupra unei comunităţi aflate la cheremul unei clase politice cu ochii după putere. Continuă sau nu alianţa USR – PNL? Care este limpede că nu mai există, după faultarea investiţiei de amenajare a Bulevardului „Pardon” de către prefectul PNL, acţiune de care liberalii din Câmpulung au ştiut că se pregăteşte, după cum s-a înţeles la conferinţa de presă din această săptămână. Ca preşedinte al PNL Câmpulung, semnatar al unui acord cu Elena Lasconi, şefa USR Câmpulung, David a ezitat să se exprime tranşant: rupem sau nu rupem colaborarea cu USR şi Lasconi. Însă a criticat pe faţă mai multe acţiuni ale primarului şi a lansat voalat un soi de ameninţare cum că va face adrese Primăriei Câmpulung despre lucrări neclare din punct de vedere legal. Iar răspunsul primit îl va face public. Chiar dacă, în timpul conferinţei, David a împins către Lasconi decizia încetării colaborării politice, acesta, practic, a provocat-o ca să procedeze astfel. Cel puţin, aceasta a fost impresia. Fie că vrea ca Elena Lasconi să fie cea care desfiinţează parteneriatul, fie că vrea s-o reducă la tăcere în privinţa acuzaţiilor lansate la adresa liberalilor, cerându-i informaţii despre lucrări care, după el, n-ar fi tocmai în regulă.

  • David vorbeşte despre vocile din partid care cer ruperea alianţei

Tactica adoptată de Bogdan David, despre care spuneam că n-a pierdut timpul în politică, a fost următoarea: noi am tăcut şi am votat, ea ne-a atacat. Poftiţi apărare construită de şeful PNL Câmpulung, care a „înţepat-o” pe alianţă într-un punct sensibil: ce se întâmplă acum în Câmpulung sunt proiectele lui Liviu Ţâroiu.

„Noi am încercat să ducem această alianţă. Nu am acuzat niciodată de ceea ce s-a întâmplat în aceşti doi ani. Dar faptul că PNL este atacat constant de ceea ce se întâmplă şi toate eşecurile primilor doi ani de mandat… sunt mai multe eşecuri, nu e singurul. Tot ce a fost şi mai mult decât atât am votat împreună în Consiliul Local, cu toate că din cadrul partidului au fost foarte multe voci care au spus că ar fi cazul să nu mai înghiţim toate aceste acuze şi să meargă fiecare pe drumul lui. Dar pentru a nu bloca lucrurile şi a merge cu proiectele care sunt în derulare, toate finanţate pe mandatul fostei administraţii… Adică să nu credem că proiectele care sunt în derulare, în momentul de faţă, în Câmpulung sunt câştigate de actuala administraţie. Şi de cele care sunt depuse în această perioadă este posibil ca viitoarea administraţie să beneficieze şi să le pună în practică. Aşa se întâmplă în orice localitate, nu numai la Câmpulung.”, a afirmat Bogdan David.

  • Bogdan David: „Nu suntem în alianţă cu USR”. Acordul din octombrie 2020 prevedea clar în ce domenii vor colabora USR şi PNL

Întrebat dacă cele două formaţiuni politice rămân sau nu aliate – deşi alianţa este, clar, de faţadă, neavând substanţă -, David a oferit un răspuns bizar: „Nu suntem în alianţă cu USR, suntem în alianţa care s-a făcut…”

Din câte ne amintim, imediat după alegerile din septembrie 2020, PNL, de pe locul III, s-a cocoţat la putere bătând palma cu USR. Să recapitulăm ce prevedea înţelegerea de acum doi ani, de care Bogdan David pare că a uitat, adică „alianţa care s-a făcut” cu USR.

„USR PLUS Câmpulung şi PNL Câmpulung au încheiat un acord politic, potrivit căruia cele două formaţiuni politice vor colabora în perioada 2020-2024 în Consiliul Local al Municipiului Câmpulung. De asemenea, în urma discuțiilor, am convenit să-l susţinem pe domnul Nicolae Zaharia pentru funcţia de viceprimar.

În plus, am agreat proiectele comune de dezvoltare a oraşului. Iată câteva exemple: dezvoltarea infrastructurii, digitalizarea, atragerea de investitori, rezolvarea problemei deșeurilor periculoase de pe platforma ARO, reorganizarea şi eficientizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal, reabilitările secţiilor şi compartimentelor spitalelor etc.

Parteneriatul este întemeiat pe împărtăşirea aceloraşi valori politice, morale şi de profesionalism – democrația, integritatea şi competenţa în administraţia publică. Servirea intereselor cetăţenilor municipiului Câmpulung va fi unicul principiu şi unicul scop al actelor şi acţiunilor administraţiei locale.”

Comunicatul era semnat de cei doi preşedinţi ai USR Câmpulung şi PNL Câmpulung, Elena Lasconi şi Bogdan David. Păcat că n-a fost inserat între domeniile de colaborare şi Bulevardul „Pardon”, dar cine ar fi ghicit ce aveau de gând să pună la cale PNL-iştii într-o „vânătoare” abjectă a funcţiei de primar?

  • David o provoacă pe Lasconi cu solicitarea unor informaţii “delicate” pentru a le face publice  

Ce va fi de acum înainte? Ce vrea Elena Lasconi, lasă să se înţeleagă Bogdan David. Adică ea să ia decizia menţinerii sau ruperii acordului. El şi ai lui, în schimb, vor face adrese către Primărie – cel puţin, acesta a fost avertismentul public – ca să obţină un anumit fel de informaţii pe care să le facă publice.

„Nu suntem în alianţă cu USR, suntem în alianţa care s-a făcut. (…) N-am venit să acuzăm lumea de tot felul de nereguli sau să dăm vina pe altcineva, ci am dus cu stoicism problemele pe care le-am avut şi vom răspunde pentru ele la un moment dat. Nu trebuie să sărim sau să ameninţăm că putem face majorităţi… şi noi putem face majorităţi cu oricare de acolo. În politică se poate face. Aş ruga-o foarte tare pe doamna primar să nu mai acuze clasa politică, pentru că face parte din ea. (…) Dacă este nemulţumită de alianţa pe care o are cu PNL, este liberă ce decizie va avea. (…) Alianţa va continua cât consideră doamna primar că va trebui s-o ţină. Dacă va continua cu jignirile la adresa PNL, va trebui să luăm o decizie despre ce vom face pe viitor.”, a precizat David, legând de acest mesaj informaţia potrivit căreia „vom demara o acţiune de informare a noastră despre ceea ce s-a întâmplat în zonele de investiţii în Câmpulung şi, în funcţie de răspunsurile primite, le vom pune la dispoziţie.”

În contextul acestui anunţ, nu ne putem reţine întrebarea firească: de ce el şi ai lui n-au solicitat şi proiectul Bulevardului „Pardon”, că tot s-au văitat că Lasconi l-a ţinut pentru ea.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!