23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

În Argeş, numărul urşilor este dublu faţă de optim

De când s-au ridicat restricţiile pandemice, astăzi a fost prima dacă când Colegiul Prefectural s-a ţinut cu prezenţă fizică. La întâlnirea care a avut loc în Sala Mare a Muzeului Judeţean Argeş s-au discutat strategia şi obiectivele propuse pentru desfăşurarea activităţii programului de guvernare în cadrul Oficiului de Zootehnie al Judeţului Argeş şi şi-a prezentat activitatea Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, Garda de Mediu Argeş şi Garda Forestieră Judeţean Argeş.

Pe lângă cele prezentate, prefectul Radu Perianu a ridicat şi problema urşilor! A pus întrebări către Agenţia de Mediu şi către Garda Forestieră.

„Aş vrea ca instituţiile care au atribuţii şi în acest sens să nu aştepte să se întâmple nenorociri. În judeţul Argeş, la acest moment, numărul urşilor este dublu faţă de optim. Specialiştii Gărzii Forestiere spun că sunt 800 de exemplare în condiţiile în care un număr optim ar fi de 400 de urşi. Vorbim despre o specie protejată pentru care Ministerul Mediului poate aproba recoltarea dacă animalul a ajuns în intravilan şi a produs pagube sau a pus în pericol vieţile oamenilor. Voi fi foarte atent la aceste probleme şi le transmit argeşenilor din zonele în care apar animale sălbatice în gospodării sau în apropierea lor, să ceară sprijin primăriilor pentru că prin intermediul lor se întrunesc comisiile care soluţionează problema, dar şi structurilor de ordine publică.”, a declarat prefectul Radu Perianu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!