19.6 C
Campulung Muscel
02/07/2022

„Monumente istorice ale României. Tipuri din judeţele Argeş şi Muşcel. Anul 1893”, album-document prezentat la Cercul de Istorie „Gheorghe I. Brătianu”

Joi, 23 iunie 2022, ora 18.00, la Biblioteca Municipală „Ion Barbu” din Câmpulung, profesorul Adrian Sovoiu, împreună cu Sergiu Negulici, vor prezenta albumul cu fotografii-document „Monumente istorice ale României. Tipuri din judeţele Argeş şi Muşcel. Anul 1893”, de Ioan Niculescu.

Expunerea va fi realizată în cadrul Cercului de Istorie „Gheorghe I. Brătianu”.

„Valoarea documentară deosebită a albumului este sporită de imaginile unor monumente istorice, care în zilele noastre nu mai există. Graţie fotografiilor lui Ioan Niculescu pot fi văzute cum arătau în Câmpulungul de odinioară bisericile Sfânta Troiţă, Sfânta Vineri şi Bradu sau baniţa pentru controlarea măsurilor la vânzătorii de produse din piaţă. Deşi dispărute, pot încă exista pe retina noastră, tot datorită lui Ioan Niculescu, fabrica de brânzeturi din Domneşti, băile de la Bughea ori fabrica de hârtie şi celuloză din Câmpulung.”, a transmis profesorul Adrian Săvoiu.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!