19.6 C
Campulung Muscel
02/07/2022

Marin Stanciu, validat de instanţă consilier local PSD în locului lui Mărgărin Blidaru

După emiterea ordinului prefectului judeţului Argeş de încetare a mandatului de consilier local a lui Mărgărin Şerban Blidaru, secretarul Municipiului Câmpulung, Ramona Simion a cerut instanţiei validarea altui ales local social democrat. Marin Stanciu, care era următorul în ierarhia PSD la alegerile din 27 septembrie 2020 a fost validat de Judecătoria Câmpulung ca membru în Consiliul Local Câmpulung.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Mărgărin Şerban Blidaru pe 23 aprilie 2019, când era viceprimarul Câmpulungului. ANI a dovedit că timp de un an, între 24 iunie 2016 şi 28 septembrie 2017, a cumulat funcţia din conducerea Primăriei Câmpulung cu calitatea de membru în Consiliul de Administraţiei al Şcolii de Muzică. Blidaru a contestat raportul ANI în instanţă, ajungând până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar la toate a pierdut.

După ce hotărârea instanţei a rămas definitivă, prefectul Radu Perianu a emis, pe 17 mai 2022 ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de consilier local al lui Mărgărin Şerban Blidaru, ordin care a ajuns zilele trecute şi la Primăria Câmpulung, în baza căruia secretarul Ramona Simon a cerut înlocuirea lui în Legislativ cu următorul de pe lista PSD, Marin Stanciu.

Astăzi, 10 iunie, Judecătoria Câmpulung l-a validat pe Marin Stanciu pentru funcţia de consilier local, supleant pe listele Partidului Social Democrat.

Înlocuirea lui Mărgărin Şerban Blidaru cu Marin Stanciu este a cincia schimbare în Consiliul Local Câmpulung şi a treia în grupul PSD, după ce Gabriel Neacşu l-a înlocuit pe Liviu Ţâroiu, iar Sergiu Cicu pe Ciprian Neculăescu. O schimbare s-a propus şi la USR, când Iulian Zanvetor a întrat în Legislativ în locul Ioanei Marcu, iar la POL, Iuliana Bîlea l-a înlocuit pe Octavian Dumitraşcu. E.M.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!