10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Recursul Primăriei Valea Mare Pravăţ şi al familiei Solomon, în procesul pentru pământul şi parcarea de la Mateiaş, a fost admis de Curtea de Apel Piteşti

Răsturnare de situaţie, la Curtea de Apel Piteşti, în procesul pentru pământurile de la Mateiaş! Primăria Valea Mare Pravăţ şi familia Solomon au obţinut o hotărâre favorabilă la instanţa superioară care, pe 2 mai 2022, le-a admis recursul formulat împotriva sentinţei Tribunalului Argeş, pronunţate toamna trecută. La acel moment, câştigători au fost Consiliul Local Câmpulung şi Muzeul Municipal, însă bucuria n-a ţinut decât cinci luni. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Piteşti a casat cele stabilite de Tribunal şi a trimis cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă de fond. Hotărârea Curţii de Apel este definitivă.

Câmpulungul, din nou în situaţia de a pierde terenurile de la Mateiaş
Municipalitatea figurează ca pârâtă în litigiul cu Primăria Valea Mare Pravăţ, iniţiat de fostul primar Ion Boncoi, după ce fostul Consiliu Local a aprobat trecerea în domeniul public al municipiului a pământurilor de la Mateiaş, cel de sub construcţii şi cel dimprejur, cu o suprafaţă de peste 14.000 de metri pătraţi.
Dosarul deschis pe 17 septembrie 2018, la Tribunalul Argeş, de către Unitatea Administrativ – Teritorială Valea Mare Pravăţ, urmărea revocarea Hotărârii Consiliului Local Câmpulung nr.4 din 31 ianuarie 2018. Acestei cauze i-a fost conexată o alta, avându-i ca reclamanţi pe Cătălin Petrişor Solomon, Emilia Solomon, Roxana Nicoleta Oancea şi Ancuţa Vâjan, care solicitau o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, despre care aceştia susţineau că s-ar suprapune terasei de paradă a Mausoleului Mateiaş. Altfel spus, actuala parcare ar fi aparţinut familiei Solomon, care a deschis acţiunea pentru recunoaşterea dreptului de proprietate în 2018.
Pe 31 ianuarie 2018, consilierii locali ai Câmpulungului au trebuit, la propunerea Executivului, să voteze o hotărâre, prin care aprobau trecerea în domeniul public al municipiului a terenului de la Mateiaş: 14.544 metri pătraţi (1.820 metri pătraţi, teren sub construcţii şi 12.724, metri pătraţi, fâneţe), situaţi în extravilanul comunei Valea Mare Pravăţ, punctul „Mausoleu Mateiaş”. Valoarea de piaţă – căci s-a întocmit şi un raport de evaluare – a fost de 43.680 lei, pentru pământul de sub clădire, iar pentru fâneţe, de 50.896 lei.
Pe 24 noiembrie 2021, Tribunalul a respins acţiunea principală formulată de către U.A.T Comuna Valea Mare Pravăţ, a admis cererea de intervenţie accesorie formulată de către Muzeul Municipal Câmpulung şi a respins şi cererea conexată formulată de către cei patru membri ai familiei Solomon. Însă, cu toţii au avut câştig de cauză, săptămâna trecută, la Curtea de Apel Piteşti. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!