11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Radiologia Policlinicii are două aparate de muzeu, unul din 1973, altul din 2003

Unele dintre planurile greu realizabile ale primăriţei Elena Lasconi privitoare la Policlinica din Câmpulung, unde se derulează lucrări în continuare, privesc transformarea ultimului etaj într-unul destinat în totalitate imagisticii medicale. Deocamdată, până nu se reabilitează spaţiile care servesc, în prezent, depozitării de vechituri, nu se poate face nimic pe un întreg palier scos din uz, din cauză că plouă în clădire. Acoperişul, care n-a fost reparat niciodată în cele cinci decenii de existenţă ale clădirii, a fost foarte afectat. Această „slăbiciune” a imobilului a avut consecinţe asupra spaţiului interior care, prin neîntreţinere pe durată îndelungată, va „înghiţi” bani serioşi pentru o reabilitate totală.

Acum, după recentele reparaţii, acoperişul Policlinicii se prezintă în condiţii excelente. Execuţia lui a fost posibilă graţie sponsorizării primite de la Holcim, în valoare de 250.000 de lei, bani din care se plăteşte şi puţul pentru lift. „Din sponsorizarea pe care ne-o vor da în acest an vom cumpăra liftul, care costă în jur de 22.000-23.000 euro.”, spunea Elena Lasconi.

Rămâne pe mai departe descoperită problema Radiologiei. Aparatul de radiologie aflat în dotarea Policlinicii datează din 1973. O veritabilă piesă de muzeu care nu mai este în funcţiune, întrucât CNCAN n-a mai autorizat funcţionarea unei aparaturi atât de vechi. Este, însă, în stare de funcţionare un alt aparat mai tânăr, din 2003, util doar pentru scopii. Într-un spaţiu alăturat cabinetului în care zace relicva de acum 50 de ani se află vechea tubulatură de aerisire datând de pe vremea lui Ceauşescu, pe când asistentul care i-a oferit aceste explicaţii primăriţei Elena Lasconi nu era născut. Monitoarele sunt la grupa de juniori, prin comparaţie cu aparatele de Radiologie, părând ca făcând parte din prima generaţie de monitoare apărute după inventarea lor.

Un aparat de Radiologie nou costă în jur de 220.000 de euro. O avere, care, însă, pare că n-o descumpăneşte pe Elena Lasconi. „O să luăm unul nou. Eu sunt sigură. Aş vrea să facem ultimul etaj numai pentru imagistică. Să avem endoscopie, radiologie, mamografie, ecografie, ecografie pentru copii.”, a afirmat aceasta. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!