11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni: „Miniştrii PSD implementează rapid măsurile din programul „Sprijin pentru România””

Pentru combaterea creșterii prețurilor, ministrul PSD al Finanțelor Publice a elaborat actul normativ astfel încât angajatorii să poată opera de la 1 iunie creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim pentru angajaţi cu acest nivel de salarizare. Suma suplimentară de 200 de lei va fi scutită de taxe.

De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2022 pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă este de 2.750 de lei.

Creșterea voluntară a salariilor angajaților plătiți cu salariul minim se adaugă măsurilor deja implementate din programul „Sprijin pentru România”, ajutorul de stat acordat transportatorilor și distribuitorilor se adaugă celorlalte măsuri adoptate deja de executiv, respectiv :

  • dublarea cotei de hrană pentru pacienții din spitale și pentru copiii instituționalizați;
  • aplicarea în Agricultură și în industria alimentară a modelului de salarizare din Construcții, cu salariu minim de 3.000 de lei brut;
  • ajustarea cu rata inflației a prețurilor materialelor de construcții din contractele de achiziții publice;
  • acordarea ajutorului de stat pentru investiții majore în economie;
  • majorarea la 150 de lei, de la 28 de lei lunar, a banilor pentru nevoi personale, pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială;
  • majorarea cu 58,5% sumele acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite;
  • creșterea cu 50% a alocației lunare de plasament, de la 630 la 950 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități, de la 945 de lei, la 1.350 de lei lunar.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!