11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Şerban Valeca, ales preşedinte PSD Argeş

În cursa pentru preşedinţia filialei judeţene a PSD au fost înscrişi trei candidaţi, pentru prima dată după mulţi ani. Pe ultima sută de metri, deputatul Cătălin Rădulescu s-a retras, afirmându-şi susţinerea pentru senatorul Şerban Valeca. Ceilalţi doi pretendenţi care au rămas în cursă şi-au prezentat „ofertele” în faţa unei săli cu peste 900 de pesedişti. Cel mai aşteptat moment politic al anului s-a consumat în sala Casei de Cultură a Sindicatelor sub atenta observaţie a liderului interimar PSD, Liviu Dragnea. Se pare că prezenţa lui la Piteşti a fost un bun prilej pentru campanie, el însuşi fiind în căutare de susţinere pentru alegerile naţionale, care vor avea loc pe 11 octombrie. În concluzie, lupta s-a dat între senatorul Şerban Valeca, preşedintele interimar al PSD Argeş, şi Ion Mânzână, director al Serviciului Public de Pază şi Ordine Argeş, vicepreşedinte PSD Argeş. S-au înregistrat 932 de voturi, dintre care 3 au fost anulate. După numărătoare, scorul a fost strâns, Şerban Valeca a fost ales cu 520 de voturi, iar Ion Mânzână a obţinut 409 voturi. Noul preşedinte al PSD Argeş va avea, înainte de toate, sarcina de a ţine filiala unită, ca şi până acum, sperând, astfel, să menţină forţa acesteia dovedită în dese rânduri în alegerile locale şi parlamentare. Pe lângă preşedinte, joi, au fost numiţi şi membrii Consiliului Judeţean al PSD care, la o dată ce va fi stabilită ulterior, vor alege celelalte structuri de conducere ale filialei. Ne referim la preşedintele executiv, secretarul general, vicepreşedinţi şi trezorier. Pe 11 octombrie, circa 20.000 de social-democraţi argeşeni sunt aşteptaţi la urne, la secţiile de vot organizate la sediile partidului, pentru a alege preşedintele formaţiunii politice la nivel naţional. Rezultatele votului vor fi validate în Congresul Naţional, pe 18 octombrie. PSD Argeş şi-a anunţat deja susţinerea pentru Liviu Dragnea.

 

Liviu Dragnea a promis că, în curând, Argeşul va mai avea un ministru

Preşedintele interimar la nivel naţional al PSD Liviu Dragnea, prezent la alegerile din Argeş, a admis că, în ultima perioadă, filiala judeţeană a fost marginalizată, dar a anunţat că lucrurile se vor schimba. A dat speranţe că Guvernul va avea în curând un ministru argeşean, dar fără să facă vreo nominalizare, lăsând doar să se înţeleagă că este vizat Ministerul Transporturilor. Singurii argeşeni membri ai Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură sunt deputatul de Piteşti Cătălin Rădulescu şi deputatul de Curtea de Argeş Mircea Drăghici, membru fondator al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Andrei Gerea este argeşeanul membru în Guvern, aflându-se la conducerea Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de afaceri, fiind şi vicepreşedinte PLR. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!