12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Policlinica din Câmpulung are o recepţie cu care întrece clinici private renumite din ţară

Astăzi, 19 aprilie 2022, a avut loc inaugurarea oficială a recepţiei Policlinicii din Câmpulung. „Cred că vă place. E multă lumină, e ca într-o clinică privată.”, a fost concluzia primarului Elena Lasconi în momentul în care a intrat într-un spaţiu devenit de nerecunoscut. Şi la un preţ care înfrânge achiziţiile practicate în sistemul bugetar! Dacă o asemenea lucrare ar fi fost achiziţionată de instituţia de stat, îndrăznim să facem afirmaţia că ar fi costat cel puţin dublu. Iar ce-a ieşit te lasă fără cuvinte. Numai cineva rău intenţionat n-ar aprecia imaginea impecabilă, în dezacord cu restul clădirii care te oripilează cu vechimea spaţiilor şi a aparaturii. Dar, cum spunea Elena Lasconi, este un început şi, după parter, şantierul se va muta la etaj.

  • Se lucrează la puţul liftului

Pacienţilor veniţi cu probleme medicale la Policlinică nu le venea să intre într-un spaţiu mai frumos ca la televizor. „Aşa trebuie să arate o Policlinică. O s-o transformăm pe toată, dar doar cu bani din sponsorizare. Nu am cheltuit niciun leu din banii câmpulungenilor, de la bugetul local, ci din sponsorizare. Pe această cale, vreau să mulţumesc foarte mult sponsorilor, Dona, care ne-a sprijinit cu 400.000 lei, Holcim, 250.000 lei, P.A.I.D., 150.000 lei. O să mai avem şi anul acesta o sponsorizare.”, a anunţat Elena Lasconi.

În această primă etapă a investiţiei, a fost pus la punct parterul şi s-a realizat recepţia, lucrare constând în renovarea intrării în Policlinică şi dotarea spaţiului într-o manieră modernă, care poate concura cu fruntea sus cu clinici importante din ţară. Totodată, s-a lucrat la acoperiş. „Din cauză că plouă foarte tare prin acoperiş, au fost afectaţi atât pereţii, cât şi instalaţia electrică. Se mai lucrează la puţul pentru lift care va fi montat pentru pacienţii care au nevoie să ajungă la Radiologie, aflată la ultimul etaj. Dacă cineva, Doamne, fereşte!, îşi rupe un picior, trebuie dus pe braţe până sus. Mi se pare normal să avem şi un lift.”, a adăugat aceasta.

  • Urmează reabilitarea Pediatriei şi a cabinetului de recoltare a probelor pentru analize

Mulţumirile Elenei Lasconi s-au îndreptat şi către Ionuţ Neacşu, preşedintele Asociaţiei “Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”. „A.S.C.M. ne-a ajutat foarte mult şi s-a implicat ca această recepţie să fie finalizată. Banii de la P.A.I.D. au intrat în contul A.S.C.M., pentru ca lucrurile să se mişte mai repede şi să nu se mai blocheze la achiziţii.”, a continuat Elena Lasconi. Ea a menţionat şi numele arhitectului Alexandru Cotoanţă, autorul proiectului pus la dispoziţie Primăriei cu titlu gratuit.

„Eu sunt sigură că în continuare există în ţară oameni de bună credinţă, firme mari, importante, care vor să se întâmple ceva palpabil cu banii lor. Iată că noi demonstrăm că se întâmplă lucruri grozave la Câmpulung. Urmează să reabilităm şi să dotăm cele două cabinete de Pediatrie, care sunt praf. De asemenea, vrem să dotăm cabinetul de recoltare a probelor pentru analize.”, a mai spus primăriţa căreia i-au mai rămas aproximativ 90.000 lei din sponsorizarea oferită de P.A.I.D.

Elena Lasconi şi-a amintit că a venit în urmă cu un an şi jumătate, pentru nişte analize. „Am văzut un scaun deteriorat, nu ştiu câţi zeci de ani avea, dar dulapul de metal vopsit de nu ştiu câte ori nu cred că este mai nou de 49 de ani. Din ’73 nu s-a mai făcut nimic în această Policlinică.”, a mai precizat aceasta.

Dorinţa ei este ca cele două etaje ale imobilului să arate la fel ca parterul. „Este posibil şi mă bucur că în jurul nostru au venit oameni faini, care au crezut în noi, pentru că noi le-am spus ce dorim să facem. Am făcut nişte prezentări profesioniste, filmuleţe, campanii şi mă bucur că am obţinut banii pentru a face acest lucru posibil.”, a povestit Elena Lasconi.

  • Asistentul medical Dana Georgescu a fost desemnată administratorul Policlinicii

Femeile de serviciu au dispoziţie să facă curăţenie din oră în oră, pe bază de tabel cu semnătură. Toaletele au fost dotate cu tot ce le-a lipsit până acum, produse de igienă elementare, precum hârtie igienică, săpun, odorizant pentru toaletă, care lipseau din motiv că erau furate de către pacienţi. Elena Lasconi le-a sugerat înlocuirea lor cu produse care nu pot fi însuşite, precum dispenserul pentru săpun lichid şi hârtie igienică, dezinfectantul pus în vasul de toaletă.

Ca administrator al Policlinicii a fost desemnată asistentul medical Dana Georgescu, remediindu-se o carenţă din mandatele precedente, în care n-a existat o persoană responsabilă de această instituţie.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!