11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Simona Bucura Oprescu: „Peste un miliard de euro sunt alocaţi în PNRR pentru competenţe digitale”

Deputatul argeşean Simona Bucura Oprescu a participat miercuri, 13 aprilie, la masa rotundă organizată de Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO) şi Camera Deputaţilor, cu tema „Economia viitorului: cum putem accelera tranziţia digitală a României?”

Prezentul şi mai ales viitorul economiei ţării sunt strâns legate de economia digitală.

„Astfel, cu toţii am putut să purtăm discuţii aplicate pe acest subiect, în jurul aceleiaşi mese, parlamentari, europarlamentari, autorităţi centrale, mediul de afaceri şi cel asociativ academic. O astfel de tranziţie nu este uşoară, dar reprezintă progres! Peste un miliard de euro sunt alocaţi în PNRR pentru competenţe digitale. Din acest motiv, dar şi pentru că, realist vorbind, România este încă departe de obiectivul digitalizării, orice decizii vor fi luate în viitor de Parlament privind acest subiect trebuie să fie amplu dezbătute în urma unor dialoguri precum cel purtat astăzi, altfel riscăm o digitalizare de faţadă. Obiectiv – 80% dintre europeni trebuie să deţină abilităţi digitale de bază până în 2030, iar Uniunea Europeană trebuie să aibă 20 de milioane de specialişti în acest domeniu până la aceeaşi dată.”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!