12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Administraţie Publică din Camera Deputaţilor, Simona Bucura Oprescu a participat la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România

În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor, parlamentarul argeşean Simona Bucura Oprescu a participat cu bucurie şi interes profesional la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România.

„Am lansat un apel direct la parteneriat între noi, Parlamentul României, singura autoritate legiuitoare a ţării, şi primarii de oraşe, cei care aplică legislaţia.

Pentru creşterea capacităţii administrative a României, reforme administrative adecvate, respectarea principiului autonomiei autorităţilor publice locale, avem nevoie de un Cod Administrativ care să genereze servicii publice de calitate, act normativ la care lucrăm în acest moment în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului. Este în stadiu avansat şi proiectul Codului Amenajării Teritoriului, Urbanismului şi Construcţiilor.

Un alt obiectiv legislativ important pe care îl avem în vedere este Codul Finanţelor Publice Locale, care să confere autonomie reală, decizie, putere financiară şi predictibilitate autorităţilor publice locale.

Pe de altă parte, având în vedere că necunoaşterea legii nu exonerează de răspundere, avem obligaţia de a găsi soluţii la nevoia de formare atât a aleşilor locali, cât şi a funcţionarilor publici prin Institutul Naţional de Administraţie.

I-am asigurat pe primarii de oraşe din România de tot sprijinul meu în a corecta nedreptăţile repetate cu privire la statutul aleşilor locali, pentru a se ajunge la un echilibru între responsabilităţile şi drepturile lor.

Continuăm lupta de a avea programe de finanţare corelate nevoilor reale ale României în acord cu etapa de dezvoltare în care ne aflăm.

Dacă noi alegem să avem o atitudine de înfrânţi, atunci aşa va fi şi viitorul nostru. Dacă noi alegem să fim luptători pentru viaţa, bunăstarea românilor şi dezvoltarea comunităţilor, atunci suntem obligaţi să acţionăm împreună!”, a transmis deputatul Simona Bucura Oprescu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!