10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Elena Lasconi a prezentat în Consiliul Local rezumatul activităţii din martie. 6 milioane de lei, fonduri atrase, sunt certitudine pentru bugetul Câmpulungului         

Pentru a doua lună consecutiv, Elena Lasconi a prezentat Consiliului Local şi câmpulungenilor un rezumat al activităţilor principale realizate în luna care s-a încheiat. Aproximativ 6 milioane de lei, fonduri atrase, sunt certitudine. Aceşti bani vor intra în bugetul Câmpulungului din finanţări europene şi urmează ca, pentru alte 6,6 milioane de lei, municipalitatea să primească în curând un răspuns în sensul acceptării şi acestei solicitări. 1,7 milioane de lei provin din programele europene care decontează cheltuielile municipalităţii întreprinse în pandemie cu măştile şi dezinfectanţii. Peste 4 milioane de lei vor susţine planul de digitalizare a Primăriei, iar cele 6,6 milioane de lei aşteptate sunt pentru dotarea şcolilor cu tablete şi table inteligente. Proiectul a fost conceput pentru şcoala online, dar primăriţa este că nu va constitui un impediment pentru derularea lui până la capăt faptul că elevii au revenit de ceva vreme în clasele de curs.

În continuare, vă prezentăm informarea realizată de şefa Executivului la sfârşitul lui martie, cu principalele acţiuni din agenda de lucru a lunii trecute.

 • „Am fost admişi la finanţare cu proiectul pe care l-am depus pentru fonduri europene, în valoare de 1.742.790 lei, pentru dezinfectanţi şi măşti. Nouă ni se pot întoarce la buget peste 200.000 lei din aceşti bani, pentru ce am cumpărat noi, dar, având în vedere că scăpăm de Covid, să dea Dumnezeu să scăpăm de tot, aş vrea să vedem ce am mai putea să cumpărăm de restul de bani. Nu se mai justifică să facem cheltuieli pentru măşti. Poate, pentru dezinfectant. Noi suntem admişi la finanţare. Vestea bună este că ni se vor întoarce 200.000 lei în buget, pe care îi putem folosi pentru altceva, iar de restul de 1,5 milioane să vedem ce putem cumpăra.”
 • „Suntem în faza de precontractare cu proiectul POCA, de 4.145.000 lei, „Ecosistem digital interconectat şi GIS integrat în cadrul UAT Câmpulung”. Se vor digitaliza 300 de procese repetitive din Primărie, lucru care îi ajută atât pe cetăţeni, cât şi pe angajaţi. Vom putea să pregătim persoane care sunt în funcţii de conducere, prin intermediul unor cursuri foarte importante şi apreciate. Încercăm să transformăm directorii în lideri. De asemenea, vom putea face un GIS, o hartă prin satelit, astfel încât colegii de la Edilul să nu mai fie luaţi prin surprindere atunci când descoperă câte o conductă care nu duce nicăieri. Vom avea un GIS, prin care vom vedea toate conductele de apă şi canalizare din oraş, vom putea vedea unde mai este nevoie de conducte, putem să vedem în timp real care mai este starea lor, care sunt din azbociment şi trebuie urgent schimbate.”
 • „Bucuria mare şi un lucru pe care ni l-am dorit foarte mult a fost Ghişeul Unic, pentru că aici mi se pare că este inima instituţiei, iar sufletul sunt oamenii. Nu numai că este un ghişeu frumos, dar este şi unul foarte practic şi văd şi reacţiile oamenilor. Mă bucură foarte mult că, atunci când cobor la subsol şi mai găsesc câţiva cetăţeni la rând la casierie, îmi spun: „Să mutaţi şi casieria sus!” Vrem să mutăm şi casieria la acelaşi nivel, dar sunt nişte condiţii speciale, trebuie să punem mai multe camere. Văd că oamenii se simt bine. Vreau să fie şi util pentru ei.”
 • „Am semnat contractul pentru proiectare şi execuţie pentru iluminatul public de un milion de euro.” 
 • „Cred că, săptămâna viitoare (n.r. în această săptămână), o să înceapă să se extindă şi reţeaua de gaz pe Şoseaua Naţională. O să vină conducta cel mai târziu săptămâna viitoare.”
 • „Au început lucrările în parcul de la Grădişte.”
 • „Concentrarea este acum în zonele mai mici, unde au fost două-trei garaje sau zece garaje, să amenajăm frumos cu echipa ADP şi să creăm locuri de parcare. Am făcut deja 50. Multe dintre ele sunt şi trasate şi în toate aceste zone vom planta pomi şi vom pune stâlpi de iluminat cu cablu de curent îngropat.”
 • „Tot atunci când am depus proiectul legat de Covid-19, pentru măşti şi dezinfectant, am depus un proiect pe POC, în vederea dotării şcolilor cu echipamente IT. Este în evaluare, dar sunt şanse mari să ajungă la finanţare, este un proiect în valoare de 6.613.642 lei. Nu cred că ne afectează în niciun fel că se numeşte „în vederea sprijinirii procesului de învăţare online”. Nu ne deranjează deloc să cumpărăm table şi smartboard-uri pentru şcoli.”
 • „Este aproape finalizată recepţia la Policlinică. S-a finalizat şi acoperişul. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră aţi fost de curând în Policlinică, mai ales la ultimul etaj, unde au avut nişte probleme foarte mari cu infiltraţiile apei. Atât de mari încât nu se mai folosea deloc iluminatul. Arată foarte bine acoperişul. Nu ştiu cât de frumos aş putea să vorbesc eu despre un acoperiş, astfel încât să vă încânte, dar este foarte bine făcut, foarte profesional. După ce va fi finalizată recepţia, cred că săptămâna viitoare, cel mai târziu, cred că începem să montăm şi liftul.”
 • „Lucrez foarte bine cu doamna manager de la Spitalul Municipal, cu care suntem pe aceeaşi lungime de undă, apropo de recepţia de la Oncologie. Aveţi vizualurile, urmează să fie făcută doar achiziţia. Recepţia va arăta foarte bine, dar vă doresc din suflet tuturor să nu ajungeţi niciodată acolo, nici măcar în vizită. Doar să v-o arătăm în poze.”
 • „Avem ok-ul şi m-am bucurat foarte mult cu creşa, m-am bucurat când a semnat domnul ministru, care mi-a comunicat personal asta şi m-am bucurat.”
 • „Tot focusul l-a reprezentat PNRR. Pentru că nu numai că trebuie să pregătim proiectele pe care trebuie să le depunem mâine (n.r. 1 aprilie), ci trebuie să gândim şi varianta în care am mai putea să depunem şi săptămâna viitoare şi să vedem ce axe se vor mai deschide. Şi următoarea este iarăşi foarte importantă, de aceea am avut nevoie de un Departament de Transport, pentru că se dă drumul axei prin care putem să aplicăm pentru autobuzele electrice. Acestea sunt următoarele.” „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!