11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

Elena Lasconi nu mai acceptă loviturile sub centură ale PNL care se împăunează cu meritele ei: “Singurul lucru care mă mai ţine în alianţă este Câmpulungul!” 

Invitată, ca în fiecare lună, la emisiunea „Obiectiv Muscelean”, de la Clar TV, moderată de colegul nostru Sorin Durdun, primăriţa Elena Lasconi a făcut câteva comentarii referitoare la relaţia politică cu liberalii, relaţie care „scârţâie” de ceva vreme. Însă faptul care l-a determinat pe copreşedintele alianţei USR – PNL de la Câmpulung să vorbească şi chiar să insinueze o ruptură de liberali este o întâmplare petrecută în biroul său, în timpul vizitei senatorului Alina Gorghiu. Pe 17 februarie 2022, vicepreşedintele Senatului României a venit la Câmpulung în calitate de preşedinte al PNL Argeş, pentru mai multe acţiuni: o conferinţă de presă şi o şedinţă a Biroului Politic Interimar al PNL Argeş. Înainte, Alina Gorghiu a mers la Primărie, însoţită de prefectul Radu Perianu, pentru a se întâlni cu primăriţa Elena Lasconi. La discuţia purtată în biroul acesteia a participat şi viceprimarul Nicolae Zaharia. Ce s-a întâmplat în acea zi de joi, în care a avut musafiri, a povestit gazda, la emisiunea difuzată pe 25 februarie 2022.

Primăriţa a avertizat că nu mai acceptă greşelile liberalilor
Relaţia defectuoasă cu PNL, cu care USR a încheiat, după alegeri, o alianţă ca să-şi asigure majoritatea în Consiliul Local, a constituit, poate, subiectul cel mai dezvoltat la emisiunea de vineri seara. Oarecum, mesajul Elenei Lasconi a sunat a ultimatum că este dispusă să le acorde o ultimă şansă de a colabora, aşa cum spune ea, cu fairplay. Dar şi dacă va înceta parteneriatul, nu vor fi afectaţi liberalii cât vor fi USR-iştii, care ar rămâne în şapte oameni, număr insuficient pentru trecerea hotărârilor de Consiliu, oprite de barajul opoziţiei constituite din 12 aleşi.
Fără comentarii inutile, căci nu este cazul să turnăm gaz pe focul unui conflict care mocneşte, vă vom prezenta speech-ul Elenei Lasconi, din care reiese că s-a subţiat de tot „lanţul de iubire” între doi parteneri interesaţi să-şi promoveze proprii oameni.
„Sunt foarte supărată de ceea ce se întâmplă în momentul de faţă, adică de ceva vreme, în PNL şi în comunicarea lor. Este adevărat, eu sunt la început în politică. Mi s-a părut incredibil! Stăteam la masa din birou, nu la chiolhanuri, cu doamna Gorghiu şi tocmai îi spuneam: eu am deblocat proiectul cu piaţa şi am vorbit şi cu domnul ministru al Dezvoltării, căruia i-am spus că am făcut o actualizare a SF-ului şi a zis că nu este o problemă să ne facă suplimentare. Şi în timp ce vorbeam cu doamna Gorghiu, ea dădea un mesaj. Şi ministrul Dezvoltării a sunat-o. Deci ea i-a scris mesaj după ce am vorbit eu chestia asta. Şi i-a spus aşa: sunt aici la Primăria Câmpulung cu doamna primar, cu domnul vice şi domnul prefect. Şi îi zice: mai trebuie bani pentru piaţă. Omul a zis că da. Dar a zis că da, pentru că mi-a zis deja mie. Era o chestiune absolut legală, omenească, de înţeles că am făcut un update la SF şi ne trebuie mai mulţi bani, pentru că nu se bagă nimeni la licitaţie. Riscăm să nu intre nimeni la licitaţie. După ce pleacă din birou, mă trezesc că se duc la emisiune şi fac şi conferinţă de presă în care spun că PNL a deblocat piaţa. Şi mie mi s-a părut incredibil.
Este a treia greşeală pe care o face PNL. Şi singurul lucru care mă ţine în această alianţă este România şi Câmpulung. De ce spun lucrul acesta? Lucrurile merg bine, pentru că eu îmi văd de treaba mea şi îşi asumă ei nişte merite pe care nu le au. Nu este adevărat! Îmi dă de înţeles că ar trebui să procedez la fel ca toţi ceilalţi primari şi să-l dau pe linie moartă pe viceprimar. Mie asta îmi transmit. Această atitudine nu este normală. Eu când ştiu cât de mult efort am depus ca să-l deblochez! Şi nu l-am deblocat cu trafic de influenţă! Cum văd că se întâmplă în lumea asta politică. Eu l-am deblocat cu chestiuni concrete, cu hârtii, cu proiect, cu… hai să vedem, hai să-l întoarcem pe toate părţile! Aşa s-a deblocat proiectul.
Că are contact domnul viceprimar şi se ocupă de relaţia cu… (n.r. CNI), asta este treaba lui! Este în subordinea lui. El asta trebuie să facă. Dar partea grea să ţi-o asumi şi în condiţiile în care am ştiut că eu am făcut toate demersurile şi am mers împreună cu domnul vice să facem postări şi să facem fotografii, ca să dăm semnal de unitate. Şi de alianţă. Că merg lucrurile bine. Dar uite se pare că nu.
Adică este alianţă numai din partea aialaltă. Din partea asta eu n-o simt. Şi nu este în regulă. Cred că ar trebui să dăm dovadă de maturitate, pentru că eu cred aşa. Ţara asta poate să iasă la lumină doar cu o viziune de dreapta. Dacă noi nu suntem împreună în proiectul ăsta care se numeşte Câmpulung acum, în 2024 riscăm să avem AUR-işti, PSD-işti şi oricine altcineva prin Consiliu. Dumneavoastră vedeţi foarte bine cât de greu merg lucrurile şi aşa. Noi avem nevoie de majoritate în Consiliu şi să facem să meargă proiectele în continuare. Trebuie să înţeleagă lucrul ăsta şi să nu mai facă greşeli, pentru că au fost mai multe.
A fost o greşeală şi faptul că au făcut conferinţă de presă pe chestiunea bugetului, în condiţiile în care toate lucrurile acestea le discutam cu domnul vice. A fost o surpriză fantastică pentru mine. Păi, stai, mă, puţin! Nu suntem familie? Şi într-o familie faci compromisuri, dar compromisurile se fac mici. Nici măcar nu trebuiau s-o facă (n.r. conferinţa de presă a PNL). Noi suntem împreună, am discutat-o, discutăm, oricum, toate lucrurile, şi după aceea discutam în şedinţa de Consiliu. De ce să mai trâmbiţăm în încă o conferinţă?!
Eu pot să trec şi peste aceste greşeli, dar aş vrea să avem o relaţie fairplay. Pentru că eu sunt un om foarte corect. Dacă eu simt că e lovitură sub centură de trei ori! Prima dată, vă aduceţi aminte ce postare a făcut PNL după ce am anulat licitaţia cu Zilele Câmpulungului. Era un moment greu. În primul rând, nu trebuia să loveşti sub centură într-un moment greu în care ştiam cât de important este pentru oameni. Nu a fost în regulă şi de asta am anulat-o, pentru că eu respect legea.”, au fost comentariile primăriţei care anunţă nori negri peste parteneriatul USR-PNL. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!