11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

În luna martie, Muzeul Municipal găzduieşte expoziţia „Prin ochii lui Ilie Burghele”

De la finele lunii februarie şi pe tot parcursul lunii martie 2022, pe simezele Secţiei de Istorie şi Artă Plastică din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, este deschisă publicului larg expoziţia „Prin ochii lui Ilie Burghele”.

Vizitatorii au posibilitatea de a admira 15 lucrări ce prezintă scene de luptă, peisaje şi portrete, precum şi de a afla detalii despre viaţa şi opera artistului.

„Când priveşti o pânză de-a maestrului Burghele, te convingi imediat că ai în faţă o adevărată operă de artă. Minuţiozitatea cu care lucrează observând cele mai neînsemnate detalii, fie în ce priveşte desenul, perspectiva şi claritatea culorilor, fie fineţea sentimentului ce se degajă din întregul complex al lucrării sale, e dovada cea mai strălucită de puternicul talent cu care este înzestrat.” (Ioan Dafin – Alte figuri ieşene)

Expoziţia poate fi vizionată în fiecare zi, de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 17.00. Preţul unui bilet este de 3 lei, pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari şi 6 lei, pentru adulţi.

Vizitarea expoziţiei se face cu toate măsurile impuse de legislaţia în vigoare privind măsurile anti COVID-19!

 

Ilie Burghele s-a născut în data de 8 iulie 1870 la Iaşi. După ce a absolvit cu succes Şcoala de Belle Arte din capitala Moldovei a urmat cursurile Academiei Julian din Paris.

A fost profesor de desen, caligrafie şi gimnastică la o serie de şcoli şi licee din Iaşi şi Tecuci, dar şi membru de onoare al Societăţii de Sport şi Muzică din Iaşi.

A fost decorat cu „Ordinul Coroana României în grad de ofiţer” dar şi cu medalia „Răsplata Muncii”.

Ilie Burghele a fost mai ales un pictor de un veritabil talent, având mai multe expoziţii personale la Bucureşti şi Iaşi, iar unele dintre operele sale primind medalii şi menţiuni onorabile. Principalele teme abordate de artist au fost portretul şi peisajul. Pictorul ieşean s-a stins din viaţă la 10 ianuarie 1937.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!