11 C
Campulung Muscel
22/05/2024

Proiectul Parcului „Kretzulescu” va fi luat de la capăt

V-am prezentat, de curând, informaţia referitoare la colaborarea municipalităţii câmpulungene cu Ordinul Arhitecţilor din România, pentru a fi finanţate, prin Timbrul de Arhitectură, proiectele Parcului „Kretzulescu”, Băilor „Kretzulescu”, Şcolii „Oprea Iorgulescu” şi Grădiniţei „Sfântul Nicolae”, care funcţionează în vecinătatea Policlinicii. Parteneriatul aduce o economie de aproape un milion de lei pentru studiile finanţate prin programul menţionat. Mai precis, echipa de specialişti de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, formată din profesori şi asistenţi universitari, vor întocmi pentru Câmpulung un studiu de fezabilitate atât pentru Băile „Kretzulescu”, cât şi pentru Parcul „Kretzulescu”, considerate monumente sensibile.

Motivul pentru care nu mai poate fi folosit proiectul vechi, din timpul primarului Călin Andrei, ca să fie scutit timpul de aşteptare, a fost explicat de arhitectul şef Mădălina Zăgărin la conferinţa de presă de marţi, 15 februarie 2022: „Proiectul există, de când am venit arhitect şef m-am străduit să-l resuscitez, pentru că era cea mai simplă şi rapidă cale. Era un proiect care obţinuse absolut toate avizările. Era normal să-l promovăm pe acelaşi. Cu mici observaţii, cu mici dispoziţii de şantier, cu îmbunătăţiri.” Însă „nu putem resuscita proiectul făcut de doamna Coşa, pentru că proiectantul general a spus că nu poate să mai colaboreze cu arhitectul cu care a făcut proiectul, în speţă cu doamna Coşa. Procedura U.A.R. nu-i permite să mai fie luat în evidenţă la U.A.R. proiectul respectiv de un alt arhitect. (…) Am preferat să nu mai continuăm proiectul respectiv. Atunci ne străduim să facem alt proiect pe Timbrul de Arhitectură.”, a precizat arh.dr.urb. Mădălina Zăgărin.

Prin urmare, se întocmeşte altă documentaţie, asta însemnând studiu de fezabilitate, documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, altă autorizaţie de construire, proiect tehnic. „Mergem pe calea lungă.”, a conchis şefa Direcţiei Tehnice. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!